Zaterdag 15 augustus 2020.

 

Tsja, dit is Blizzard; of Blizz zoals wij haar noemen. Altijd net even anders dan normaal.....

 

Volgens de planning hadden we verwacht dat madame eind van het jaar pas loops zou worden, maar zoals we van Blizz gewend zijn, doet ze weer lekker haar eigen ding en vond ze dat het nu de juiste tijd was.

Uiteraard voor ons geen enkel probleem. De keuze van de reu lag al een tijdje vast, waardoor de dekking zeker geen hals over de kop beslissing was.

Onze keuze is gevallen op een Italiaanse reu (Maro Tre Regine) die verblijft in Nederland. Een mooie forse reu met een ontzettend interessante bloedlijn die super aansluit op de onze.

 

Toch moet dan alles op korte termijn in gang gezet worden en is het altijd even passen en meten.

Om het juiste tijdstip van de dekking te bepalen hebben wij opnieuw gekozen voor progesteronbepalingen via de dierenarts. Dit keer voor het eerst via een andere methode, waardoor we veel sneller de waarde doorkregen en ons plan konden trekken.

 

Progestronbepalingen:

- 19 augustus 2020; 1e test; waarde 2

- 22 augustus 2020; 2e test; waarde 6,3

- 24 augustus 2020; 3e test; waarde 16,2

 

 

Bij de 3e test bleek dat de progesteronwaarde in 'no-tempo' vreselijks snel gestegen was en we diezelfde dag richting de reu moesten. Geen enkel probleem, hup de auto in en richting Drijber. Gelukkig dit keer niet zo ver rijden (2 uurtjes ofzo....).

 

Op 24 augustus heeft dan ook de 1e dekking plaatsgevonden en op 26 augustus volgde een 2e dekking. Geheel op natuurlijke wijze, zonder al te veel gedoe.

 

En ja, dan begint het wachten. Pas na de 28 weken kan er een echo gemaakt worden. Tuurlijk merk je meestel wel wat aan het teefje, maar het blijft toch altijd spannend.

 

 

Dinsdag, 22 september 2020.

 

Eindelijk is het dan zover....... de dag van de echo. Zelf had ik al zo'n vermoeden dat de dekking gelukt was, maar we willen het toch graag zeker weten. En ja hoor, madame is zwanger. Geen enkele twijfel over mogelijk. Op het scherm verschijnen verschillende gevulde vruchtzakjes en bij sommige kun je het hartje al zien kloppen. Het lijkt uiteraard nog nergens op, maar met twee van zulke knappe ouders, moeten er straks toch echte toffe Korthaartjes tevoorschijn komen.

 

De mensen die aangegeven hadden interesse te hebben in een pup zijn allemaal benaderd. Langzaam stromen de berichtjes binnen. Sommige hebben inmiddels al een pup gevonden en andere kunnen hun ongeduld haast niet onder controle krijgen.

Mensen geen paniek, straks zullen jullie nog wel eens achter je oren krabben als dat kleine monster het hele huis terroriseert. Heerlijk!!

 

Voor nu komt er weer even een tijd van wachten aan. Nog 5 weken te gaan voordat de pups geboren zullen worden.

Ik zal proberen jullie een beetje op de hoogte te houden van de vorderingen in 'Kraamhuis Mulders'.

 

'Talk to you laterrrr!!'

 

 

 

Maandag, 28 september 2020.

 

Indmiddels is er al weer een week voorbij nadat de echo heeft plaatsgevonden. Blizz is nu 5 weken zwanger en langzaam begint haar lichaam te veranderen. Haar tepeltjes beginnen wat te zwellen en haar buikje wordt al wat ronder. Ze is inmiddels 1 kilo zwaarder geworden en haar buikomvang is 6 cm gegroeid.

Verder merk je nog niets aan haar. Ze is nog lekker actief en gaat graag mee naar buiten.

 

Links   : Ace Chasse au bon Vent (vader Blizz)

Midden: Arlan Blizzard

Rechts: Sanjon Crystal 'Tally' (moeder Blizz)

 

 

Maandag, 5 oktober 2020.

 

 

Razend snel is er weer een week voorbij gevlogen. Week 5 en 6 zijn meestal saaie weken en gebeurt er niet veel. Je ziet het lichaam van Blizz wat veranderen, maar echt enorm..... zeker niet! Het is ook haar eerste nestje, dus de buikspieren houden alles nog redelijk in vorm.

Ze begint wel steeds meer te schooien en te stelen. Samen met haar nieuwe vriend 'Gerrit' is ze continue op strooptocht. Eten op de aanrecht of de tafel laten liggen is absoluut niet handig.

 

Gerrit was de kat van mijn schoonouders. Na hun vertrek naar een verzorgingshuis is meneertje bij ons komen wonen. Was uiteraard wel even spannend of dat wel allemaal goed zou gaan, maar net als in het verleden is het gewoon een kwestie van slim aanpakken. Zorg dat de kat de roedel geur krijgt en de honden zien hem als onderdeel van het geheel. Duurt uiteraard een paar weken, maar daarna geen centje pijn. Groot voordeel was in dit geval wel, dat Gerrit nog nooit een hond gezien had en er dus ook niet bang voor honden was. Hij rende dus niet weg als er een hond langs kwam, maar vond het juist interessant. En voor onze honden is een lui, knorrende kat helemaal niet interessant.

Maar de kat van de buren.......... ja, die rent weg. De sukkel!

 

Maandag, 12 oktober 2020.

 

Op de kop af is Blizz nu zeven weken zwanger. We gaan de laatste twee weken in. Inmiddels is wel duidelijk dat ze zwanger is en geneert ze zich nergens voor. Het liefste ligt ze op de bank of op haar dikke kussen.

Ze vermaakt zich met luieren, snurken, stelen en in de weg lopen.

Haar gewicht is met vijf kilo toegenomen en de omtrek van haar buik met 16 cm. Als je boven haar staat kun je goed zien dat haar ribbenkast breder begint te worden en dat de pups haar organen in de ribbenkast aan het duwen zijn. Haar buik en melkbanen beginnen zich ook al flink te tonen.

 

Het aftellen kan gaan beginnen. Deze week gaan we de grote metamorfose weer toepassen in de keuken. Kast eruit, werpkist erin en alle spullen van zolder. Wordt weer een middagje klussen.

 

Ondertussen gaat het gewone leven natuurlijk ook door. Op de kwekerij is het op dit moment niet zo druk. De Veldwedstrijden zijn ook voorbij en 'papa' Ace heeft nog twee mooie kwalificaties binnen kunnen halen dit najaars seizoen. Het was een raar seizoen zo met al die Corona maatregelen, maar uiteindelijk wen je er ook wel aan. 't Is nou eenmaal zo.

 

Vandaag ook m'n eerste vos geschoten (de linkse; een oude rekel). Wat een belevenis! Deze zal ik niet snel vergeten!

 

 

 

Dinsdag, 13 oktober 2020.

 

Vergeet ik jullie toch bijna te vertellen dat de pups inmiddels de buik van Blizz als zwembad gebruiken. Er is continue beweging in haar steeds groter wordende buik. Altijd speciaal om die pups te voelen rommelen daar binnen. Dat gaat nog wat worden de komende twee weken. Als het lukt zal ik het volgende week proberen te filmen. Nu zijn de bewegingen nog alleen met je hand te voelen, maar volgende week als de ruimte steeds kleiner wordt, wordt haar buik een soort golfslagbad.

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"