Zaterdag 15 augustus 2020.

 

Tsja, dit is Blizzard; of Blizz zoals wij haar noemen. Altijd net even anders dan normaal.....

 

Volgens de planning hadden we verwacht dat madame eind van het jaar pas loops zou worden, maar zoals we van Blizz gewend zijn, doet ze weer lekker haar eigen ding en vond ze dat het nu de juiste tijd was.

Uiteraard voor ons geen enkel probleem. De keuze van de reu lag al een tijdje vast, waardoor de dekking zeker geen hals over de kop beslissing was.

Onze keuze is gevallen op een Italiaanse reu (Maro Tre Regine) die verblijft in Nederland. Een mooie forse reu met een ontzettend interessante bloedlijn die super aansluit op de onze.

 

Toch moet dan alles op korte termijn in gang gezet worden en is het altijd even passen en meten.

Om het juiste tijdstip van de dekking te bepalen hebben wij opnieuw gekozen voor progesteronbepalingen via de dierenarts. Dit keer voor het eerst via een andere methode, waardoor we veel sneller de waarde doorkregen en ons plan konden trekken.

 

Progestronbepalingen:

- 19 augustus 2020; 1e test; waarde 2

- 22 augustus 2020; 2e test; waarde 6,3

- 24 augustus 2020; 3e test; waarde 16,2

 

 

Bij de 3e test bleek dat de progesteronwaarde in 'no-tempo' vreselijks snel gestegen was en we diezelfde dag richting de reu moesten. Geen enkel probleem, hup de auto in en richting Drijber. Gelukkig dit keer niet zo ver rijden (2 uurtjes ofzo....).

 

Op 24 augustus heeft dan ook de 1e dekking plaatsgevonden en op 26 augustus volgde een 2e dekking. Geheel op natuurlijke wijze, zonder al te veel gedoe.

 

En ja, dan begint het wachten. Pas na de 28 dagen kan er een echo gemaakt worden. Tuurlijk merk je meestel wel wat aan het teefje, maar het blijft toch altijd spannend.

 

 

Dinsdag, 22 september 2020.

 

Eindelijk is het dan zover....... de dag van de echo. Zelf had ik al zo'n vermoeden dat de dekking gelukt was, maar we willen het toch graag zeker weten. En ja hoor, madame is zwanger. Geen enkele twijfel over mogelijk. Op het scherm verschijnen verschillende gevulde vruchtzakjes en bij sommige kun je het hartje al zien kloppen. Het lijkt uiteraard nog nergens op, maar met twee van zulke knappe ouders, moeten er straks toch echte toffe Korthaartjes tevoorschijn komen.

 

De mensen die aangegeven hadden interesse te hebben in een pup zijn allemaal benaderd. Langzaam stromen de berichtjes binnen. Sommige hebben inmiddels al een pup gevonden en andere kunnen hun ongeduld haast niet onder controle krijgen.

Mensen geen paniek, straks zullen jullie nog wel eens achter je oren krabben als dat kleine monster het hele huis terroriseert. Heerlijk!!

 

Voor nu komt er weer even een tijd van wachten aan. Nog 5 weken te gaan voordat de pups geboren zullen worden.

Ik zal proberen jullie een beetje op de hoogte te houden van de vorderingen in 'Kraamhuis Mulders'.

 

'Talk to you laterrrr!!'

 

 

 

Maandag, 28 september 2020.

 

Indmiddels is er al weer een week voorbij nadat de echo heeft plaatsgevonden. Blizz is nu 5 weken zwanger en langzaam begint haar lichaam te veranderen. Haar tepeltjes beginnen wat te zwellen en haar buikje wordt al wat ronder. Ze is inmiddels 1 kilo zwaarder geworden en haar buikomvang is 6 cm gegroeid.

Verder merk je nog niets aan haar. Ze is nog lekker actief en gaat graag mee naar buiten.

 

Links   : Ace Chasse au bon Vent (vader Blizz)

Midden: Arlan Blizzard

Rechts: Sanjon Crystal 'Tally' (moeder Blizz)

 

 

Maandag, 5 oktober 2020.

 

 

Razend snel is er weer een week voorbij gevlogen. Week 5 en 6 zijn meestal saaie weken en gebeurt er niet veel. Je ziet het lichaam van Blizz wat veranderen, maar echt enorm..... zeker niet! Het is ook haar eerste nestje, dus de buikspieren houden alles nog redelijk in vorm.

Ze begint wel steeds meer te schooien en te stelen. Samen met haar nieuwe vriend 'Gerrit' is ze continue op strooptocht. Eten op de aanrecht of de tafel laten liggen is absoluut niet handig.

 

Gerrit was de kat van mijn schoonouders. Na hun vertrek naar een verzorgingshuis is meneertje bij ons komen wonen. Was uiteraard wel even spannend of dat wel allemaal goed zou gaan, maar net als in het verleden is het gewoon een kwestie van slim aanpakken. Zorg dat de kat de roedel geur krijgt en de honden zien hem als onderdeel van het geheel. Duurt uiteraard een paar weken, maar daarna geen centje pijn. Groot voordeel was in dit geval wel, dat Gerrit nog nooit een hond gezien had en er dus ook niet bang voor honden was. Hij rende dus niet weg als er een hond langs kwam, maar vond het juist interessant. En voor onze honden is een lui, knorrende kat helemaal niet interessant.

Maar de kat van de buren.......... ja, die rent weg. De sukkel!

 

Maandag, 12 oktober 2020.

 

Op de kop af is Blizz nu zeven weken zwanger. We gaan de laatste twee weken in. Inmiddels is wel duidelijk dat ze zwanger is en geneert ze zich nergens voor. Het liefste ligt ze op de bank of op haar dikke kussen.

Ze vermaakt zich met luieren, snurken, stelen en in de weg lopen.

Haar gewicht is met vijf kilo toegenomen en de omtrek van haar buik met 16 cm. Als je boven haar staat kun je goed zien dat haar ribbenkast breder begint te worden en dat de pups haar organen in de ribbenkast aan het duwen zijn. Haar buik en melkbanen beginnen zich ook al flink te tonen.

 

Het aftellen kan gaan beginnen. Deze week gaan we de grote metamorfose weer toepassen in de keuken. Kast eruit, werpkist erin en alle spullen van zolder. Wordt weer een middagje klussen.

 

Ondertussen gaat het gewone leven natuurlijk ook door. Op de kwekerij is het op dit moment niet zo druk. De Veldwedstrijden zijn ook voorbij en 'papa' Ace heeft nog twee mooie kwalificaties binnen kunnen halen dit najaars seizoen. Het was een raar seizoen zo met al die Corona maatregelen, maar uiteindelijk wen je er ook wel aan. 't Is nou eenmaal zo.

 

Vandaag ook m'n eerste vos geschoten (de linkse; een oude rekel). Wat een belevenis! Deze zal ik niet snel vergeten!

 

 

 

Dinsdag, 13 oktober 2020.

 

Vergeet ik jullie toch bijna te vertellen dat de pups inmiddels de buik van Blizz als zwembad gebruiken. Er is continue beweging in haar steeds groter wordende buik. Altijd speciaal om die pups te voelen rommelen daar binnen. Dat gaat nog wat worden de komende twee weken. Als het lukt zal ik het volgende week proberen te filmen. Nu zijn de bewegingen nog alleen met je hand te voelen, maar volgende week als de ruimte steeds kleiner wordt, wordt haar buik een soort golfslagbad.

 

 

Zaterdag, 17 oktober 2020.

 

 

Eindelijk even tijd om de meloen pallets om te toveren tot ligplateau's voor de honden in de kennel. Doordat twee keer per dag de kennels uitgespoten worden, rotten de houten versies van de ligplateau's snel weg. De meloen pallets zijn van plastic, dus met een beetje fantasie moeten deze super lang mee gaan.

 

 

Zondag, 18 oktober 2020.

 

 

Het wordt nu toch echt tijd om de kraamspullen van zolder en de werpkist uit de blokhut te halen. De keuken gaat weer even voor een paar maanden op z'n kop. De keukenkast verhuisd naar de woonkamer en de keuken wordt weer voor een paar maanden de kraamkamer.

Als alles goed gaat, kunnen we net voor de kerst de kraamkamer weer omtoveren tot keuken.

Het zal wel wennen zijn. Normaal hebben we altijd een nestje in het voorjaar of begin zomer. De pups kunnen dan lekker naar buiten als het weer het toe laat. Dat zal dit keer wel even anders worden.

Ach ja, daar verzin ik ook wel weer wat op. In de blokhut kunnen we ook nog een groot speelterrein maken en in de loods ook. Ruimte genoeg! En als het mooi weer is kunnen we natuurlijk ook altijd achter op de kwekerij naar de grasvelden om even lekker rond te rennen. Komt goed!

 

 

Maandag, 20 oktober 2020.

 

Nou, daar gaan we dan. De laatste loodjes! We zijn in de 8e week belandt en dat wil dus zeggen dat we gaan aftellen. Blizz groeit als kool, eet als een dijker, steelt alles wat los en vast zit (samen met Gerrit de kat) en luierd er de hele dag op los. De pups bewegen prima en zorgen voor veel beweging in haar buik. Super mooi om te voelen!

Verder vindt ze de werpkist nog niet echt interessant en slaapt er alleen 's nachts in. Door het hele huis liggen nu kussens, zodat ze de hele dag bij me kan liggen. Behalve als ik boven ben, mag ze niet mee. Dan ligt ze braaf onder de trap te wachten.

Uiteraard liggen we 's avonds, samen languit op de bank. Want ja ........ als je zwanger ben, mag je op de bank (lekker consequent.....).

 

Woensdag, 21 oktober 2020.

 

Vandaag is de 58e dag van de zwangerschap. Deze dag vind ik altijd een belangrijke, want vanaf nu zijn de pups levensvatbaar. Dat wil dus zeggen dat als de bevalling nu zou opstarten, de pups zelfstandig zullen kunnen ademen enz. Tuurlijk zit ik er niet op te wachten dat ze vandaag geboren worden, maar deze mijlpaal hebben ze in ieder geval bereikt.

 

Vanaf vandaag temperatuur ik Blizz drie keer per dag. Zodra de temperatuur één graad daalt (normale temperatuur ongeveer 37,8), duurt het niet lang meer voordat de bevalling zal gaan opstarten.

 

Inmiddels is Blizz 7,2 kg aangekomen en is haar buikomvang van 54 cm naar 84 cm gegaan.

Ik denk dat we ons op kunnen maken voor een flink nest!

 

 

Vrijdag, 23 oktober 2020.

 

 

Vanmiddag lekker even met Blizz naar de beek geweest. Het is vandaag heerlijk weer en Blizz geniet duidelijk nog even van haar vrijheid. Haar neus maakt nog steeds overuren en de fazantenhen die in de ruigte zat, had ze dan ook snel gevonden. Blijft mooi om te zien.

 

Inmiddels begint haar buik wat uit te zakken en beginnen haar flanken wat in te vallen. De 'V' boven haar staart begint ookal goed zichtbaar te worden. Haar lichaam begint zich duidelijk klaar te maken voor de bevalling.

 

Haar gewicht is ongekend. Ze is inmiddels 8,1 kg aangekomen en haar omvang is nu 85 cm (was 54 cm). Nog nooit hebben we een teefje gehad die zoveel in kilo's aangekomen was en in omvang zo gegroeid. T'is sund.......

 

Zondag, 25 oktober 2020.

 

Eén dag voor de uitgerekende datum. "Ik" ben er klaar voor, nu Blizz nog! Gisteren beneden alle ramen gezeemd, beneden gepoetst en vandaag boven. Gekke Gerrit heeft witte tornado gespeeld en dat neigt toch stiekum naar nesteldrang. Altijd gevaarlijk als ik serieus ga poetsen (haha). Gelukkig is Blizz er rustiger onder en merken we nog niet veel aan haar.

 

Planning was eind van de middag en avond heerlijk languit op de bank met Blizz, met een leuke film op tv. stukje stokbrood, lekker kaasje, nootjes...... Effe lekker stilte voor de storm voor komende weken.

Ondertussen ook met Roland, de reu eigenaar, aan de app. "Is de temperatuur al gedaald?; Is de slijmprop al gekomen?; Zien jullie al tekenen?; Welke letter is het ook al weer voor het nest? Nope........ niets te zien of te merken en laat die namen met de letter 'H' maar doorkomen. Het is een lastige letter en ik merk al snel dat onze lijstjes niet veel verschillen en de keuze dus niet erg groot is.

 

En ja, dan nemen we de temperatuur nog maar eens een keer op. Blizz haar temperatuur is sinds gisteren wel iets gedaald, maar is zeker niet richting de 36 graden gegaan. We gaan er dan ook vanuit dat het nog wel een dagje zal gaan duren.

 

Nou, om 21.00 uur denkt Blizz daar dus ineens heel anders over. Ze springt van de bank, zo op de andere bank en begint als een idioot te graven. Dat mag natuurlijk niet (tssss), maar ja, als je zwanger bent, heb je daar gewoon schij...... aan. Mevrouw is niet te stoppen en terwijl we haar van de bank af willen halen verliest ze de slijmprop en weten we zeker dat het nu toch echt is begonnen. We gaan nog even lekker met haar naar buiten en zodra we weer naar binnen gingen dook ze direct de werpkist in.

 

Mensen....... de bevalling gaat beginnen; het is tijd om het dagboek vanaf de geboorte te gaan openen!

 

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"