Wie zijn wij

Wij zijn Eric en Gerda Mulders. Op dit moment genieten wij van 6 Duitse Staande kortharen en 1 Engelse Springer. Samen met onze honden wonen we in het zuiden van het land dichtbij de Belgische grens in Klein Zundert. 

Onze honden worden ingezet op de praktische jacht, de veldwedstrijden en de proeven. Maar daarnaast genieten wij vooral van hun karakter. De Duitse Staande Korthaar is een stabiele, vriendelijke, sociale, kindvriendelijke  hond, die graag samen met zijn baas werkt.

 

Sinds 2007 fokken wij af en toe een nestje Duitse Staande Kortharen. Tot en met 2013 hebben wij gezamenlijk met de kennel in Oosterhout, onder de kennelnaam Slotbosse-Heide gefokt.

 

Eind 2013 hebben wij besloten om een eigen kennelnaam aan te vragen, en op 23 janauri 2014 is de kennelnaam goedgekeurd en zullen onze pups vanaf heden, de kennelnaam “Chasse au bon Vent” dragen.

 

“Chasse au bon Vent” verwijst naar de natuurlijk aanleg van een staande jachthond. Het jagen op de wind en in dit geval, op de goede wind.

 

Wij besteden veel aandacht aan de selectie van de juiste combinatie van de ouders. Er wordt veel aandacht geschonken aan de opleiding van onze eigen honden en verwachten dit ook van de dekreu.

 

Een dekreu wordt ver van te voren geselecteerd en bezocht door ons. Er wordt door ons een hoog opleidingsniveau van hem verwacht en uiteraard behoort de dekreu ook over een zeer sociaal karakter te beschikken.

 

Een goede Duitse Staande Korthaar bezit de kwaliteiten van een uitstekende allround jachthond met veel jachtverstand. Hij laat werkwil en jachtpassie zien, maar heeft ook een stabiel karakter.

 

Onze honden groeien op in huislijke kring, maar verblijven daarnaast ook geregeld in de buitenkennel. Daar hebben ze alle faciliteiten die ze zich kunnen wensen. Een ruime kennel, een warm hok en een fijn ligplateau. Daarnaast hebben ze de beschikking tot een ruime speelruimte.

 

De pups groeien op bij ons in de keuken. Op deze wijze krijgen ze alle aandacht die ze nodig hebben en komen ze continue in contact met de dagelijkse dingen, die ze in hun verdere leven ook tegen komen. Daarnaast worden ze al op jonge leeftijd in contact gebracht met koud- en warm wild, autorijden, buiten spelen en een gezin met kinderen.

 

Toch brengt de aanschaf van deze geweldige jachthond ook consequenties met zich mee. De Duitse Staande Korthaar heeft veel beweging, ruimte, aandacht en geduld nodig. Het is belangrijk, dat u hier rekening mee houdt.

 

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"