Donderdag, 6 april 2017

 

Eindelijk komt dan toch het lang verwachte telefoontje van Martin. Belle (en vanaf nu gaan we haar Google noemen, want dat is tenslotte haar roepnaam), is loops geworden. Hadden Guus en Ace het vorige week toch bij het juiste eind, want ze vonden haar tijdens haar laatste logeerpartijtje wel hééééél errrrug interessant.

 

Google is een dochter van Isa en Guus en is als pup naar Martin en José gegaan. Martin is jager en Google wordt ingezet in de praktische jacht. Samen doen ze veel schadebestrijding op de gans, met als gevolg dat waterwerk en apporteren ondertussen één van haar vele specialiteiten is. Maar ook in het veldwerk heeft ze in de jeugdveldwedstrijden laten zien dat ze over een prima neus beschikt en heeft zowel Eric als Martin met haar een mooie kwalificatie behaald.

 

Martin en José willen graag een pup van Google, maar hebben geen mogelijkheden om een nestje groot te brengen. Wij waren dan ook best vereerd, toen de vraag bij ons neergelegd werd of wij de bevalling wilden doen en de pups de eerste acht weken wilden opvangen. Tuurlijk hebben we er even over na moeten denken over hoe we het allemaal praktisch zouden moeten inrichten, maar ach samen kom je er wel uit en lost alles zich altijd op.

Het belangrijkste is dat Martin en José straks een prachtige dochter van hun eigen Google in huis hebben rond huppelen.

 

 

Vrijdag, 14 april 2017

 

Google is inmiddels 9 dagen loops en het is tijd voor de 1e progesteron bepaling. Erg hoog is hij nog niet (1,66), maar het begin is er.

Advies van de dierenarts: maandag opnieuw testen.

 

 

Maandag, 17 april 2017

 

De progesteronwaarde is langzaam aan het stijgen (3,66)

 

 

 

Woensdag, 19 april 2017

 

Martin is voor de 3e progesterontest naar de dierenarts geweest met Google en de waarde is ineens explosief gestegen naar 9,46. De hele planning loopt dus in het honderd. Ik had nl. zelf een beetje zitten rekenen op basis van de oude dekkingen en verwacht dat we pas vrijdag of zaterdag naar de reu zouden moeten. Ach ja, zo zie je maar weer, de natuur bepaalt altijd lekker zelf wat er gebeurt.

Met andere woorden, opnieuw contact opgenomen met Paul en Cécile met de mededeling dat we er als de "donders"aan komen. Gelukkig waren ze thuis en en heeft er een nette 1e dekking plaatsgevonden tussen Google en Igor.

 

 

Donderdag, 20 april 2017

 

 

Vannacht is Google een nachtje bij ons gebleven omdat Martin naar het buitenland moest voor zijn werk. Geen enkel probleem, het is bij ons op dit moment niet zo druk op de kwekerij, dus wij gaan vandaag nog een keertje op bezoek bij de reu.

 

Ook dit keer een soepele dekking en na gezellig nog wat bij gekletst te hebben met Paul en Cécile (jaha, m'n Frans is weer flink bijgeschaafd), met een goed gevoel weer richting huis.

 

En ja, dan wordt het dus even afwachten. Rond de 30e dag wordt er een echo gemaakt en weten we of de dekking gelukt is. In ieder geval heeft McKenzie al aan Google voorgedaan hoe je straks moet uitbuiken. Zo te zien had Google daar niet zo'n moeite mee :).

 

 

Zondag, 21 mei 2017.

 

De afgelopen week heeft Google weer een paar daagjes bij ons gelogeerd en heeft ze vast kunnen wennen aan de pups van McKenzie. McKenzie heeft een hoog tolerantie niveau en staat Google toe bij de pups. Het is dan ook prachtig om te zien dat beide dames zo heerlijk nonchalant kunnen luilakken, samen met een puppy.

 

 

Maandag, 22 mei 2017.

 

 

Doordat Martin en José afgelopen week in het buitenland zaten voor hun werk, heeft de echo iets langer op zich laten wachten. Maar vandaag was het dan toch echt zover. Martin en José kwamen haar in de ochtend ophalen om de echo te laten maken en al snel kwam het verlossende telefoontje. We mogen ons op gaan maken voor een groot nestje. De dierenarts heeft 8 à 9 vruchtzakjes gezien. Super!! Google is zwanger. Het aftellen kan gaan beginnen!!

 

Vanaf nu blijft Google nog een paar weekjes bij Martin en José. Vanaf een week of twee voor de uitgerekende datum komt ze naar ons toe. Vanaf de 58e dag gaan we beginnen met temperaturen en rond de 63e dag verwachten we de pups. Nu kan het zijn dat doordat het best een groot nest is, dat de pups iets eerder komen. Ach, we zorgen gewoon dat alles op tijd klaar ligt en na de 58e dag zijn ze meer dan welkom!

 

 

Donderdag, 1 juni 2017.

 

Google begint goed te groeien. Haar buikomvang is van 51 cm naar 60 cm gegaan. Haar zwangerschap is vanaf nu niet meer te verbergen!

 

 

Zondag, 11 juni 2017.

 

Google is nu 53 dagen (7,5 week) zwanger en het wordt tijd dat ze zich gaat opmaken voor haar komende nestje. Daar de bevalling bij ons gaat gebeuren is het dan ook verstandig om haar nu al vast bij ons te laten wennen aan haar plekje voor de komende tijd. De werpkist is weer in oorspronkelijke staat teruggebracht in de keuken en de uitloopren voor de pups van McKenzie is naar de blokhut verplaatst.

 

De pups van McKenzie verblijven de hele dag buiten en voor de nacht verhuizen ze vanaf nu naar de blokhut in plaats van de keuken. McKenzie gaat uiteraard mee naar de blokhut, dus aan aandacht zullen ze geen gebrek hebben.

 

Voor het vervoer van en naar de blokhut heb ik een bolderkar op de kop getikt. We hebben hem gedoopt tot "Chasse-mobiel". Hij werkt super en is duidelijk op de groei gekocht!

 

Voor Martin en José is het tijdelijke afscheid van Google natuurlijk wel even slikken. Google is het jachtmaatje van Martin en hij zal haar de komende tijd vreselijk missen bij de schadebestrijding. Dat wordt dus zelf de ganzen binnen brengen :).

 

 

Vrijdag, 16 juni 2017.

 

Vandaag de 58e dag. Vanaf nu mogen de pups geboren worden. Liever niet natuurlijk, want het is beter als ze nog even in Google's buik blijven rond zwemmen.

Google groeit gestaag door. Ze weegt inmiddels al 30 kg. Dat was in het begin 23 kg. Een flinke toename van 7 kg dus. Daarnaast is haar buikomvang van 55 cm naar 76 cm gegaan. Het voorspelde grote nest kunnen we niet meer ontkennen.

 

De pups zijn nog erg beweeglijk in haar buik. Persoonlijk vind ik dat altijd een prachtig gevoel. Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk dat de pups blijven bewegen. Al zal dat de komende dagen wel iets minder worden, want de ruimte wordt natuurlijk steeds beperkter.

 

Google eet nog steeds prima, maar geniet van het luilakken. Samen met McKenzie vermaakt ze zich prima en geniet van het mooie weer en de aandacht.

 

We gaan aftellen! Komende week worden de pups geboren. Mochten jullie een pup bij ons gereserveerd hebben, begin dan maar vast met het huis puppy-proof te maken. Ik heb de ooievaar al zien rondcirkelen, het F-nest komt eraan!!!

 

 

Zondag, 18 juni 2017.

 

Iedere dag houden we de temperatuur van Google bij en tot nu toe nog steeds geen daling. De geboorte van de pups laat nog even op zich wachten.

 

 

Maandag, 19 juni 2017.

 

Het is nog steeds erg warm, maar Google past zich goed aan. Ze ligt heerlijk in de keuken op de koude tegels en maakt zich niet zo druk.

Rond koffietijd neem ik haar temeperatuur op en merk dat deze aan het dalen is. Niet rap, maar duidelijk lager dan de vorige dagen. Ik besluit Martin, alias de kraamverzorger, op de hoogte te brengen en vraag hem zijn koffertje klaar te zetten.

Rond het middaguur daalt haar temperatuur nog iets verder, maar is aan Google zelf niets te merken. Haar bak met vlees eet ze smelijk op en ze maakt zich duidelijk niet zo'n zorgen.

 

Geregeld wip ik even naar binnen en kijk hoe het met haar gaat. Echt duidelijke veranderingen zijn niet zichtbaar en ze heeft nog geen neigingen tot nestelen, verzamelen enz.

 

Tijdens het avondeten begint ze ineens lichtjes te hijgen en te rommelen. De bevalling is duidelijk ingezet, maar ze is er duidelijk niet erg van onder de indruk.

 

Rond 19.30 uur verliest ze de slijmprop en is het nu echt tijd om Martin naar Klein Zundert te laten komen.

 

Lees verder: Belle vanaf de bevalling 19 juni 2017

 

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"