Maandag, 19 juni 2017.

 

Nadat Google rond 19.30 uur de slijmprop heeft verloren, gaat het in razend tempo. Martin is onderweg en het hijgen en de weeën nemen toe. Toch wil de pup niet echt naar buiten. Het vlies is gebroken, maar ik zie maar 1 achterpootje. Ik bel Eric voor wat extra hulp en met een beetje kunst en vliegwerk krijg ik het tweede pootje ook te pakken. Langzaam bij iedere wee probeer ik de pup wat verder te krijgen. Al snel blijkt dat het een flinke pup is en dat Google er moeite mee heeft. Als uiteindelijk om 20.08 uur de pup geboren is, blijkt hij 525 gram te wegen. Een mooie, maar flinke schimmel reu.

 

Een uur later, om 21.00 uur, wordt er opnieuw een reutje geboren. Een stuk kleiner, 367 gram en helemaal bruin met een kleine witte bles.

Martin komt net te laat voor de tweede pup, maar geen paniek, we hebben er nog wat te gaan.

 

Het lijkt dat Google van een strak schema houdt. Om 21.00 uur wordt opnieuw een bruine reu van 458 gram geboren en nu is gelukkig Martin erbij.

 

Dan ineens zet Google de vaart erin en om 22.10 uur, wordt het eerste teefje geboren. Een kleine bruine dame van 360 gram.

 

En ja, dan ligt het strakke schema dus helemaal overhoop en is de regelmaat eruit. Google heeft duidelijk geen weeën op dit moment en ligt heerlijk van haar pups te genieten en te dommelen. De pups drinken inmiddels al prima en liggen met een dik buikje tegen hun moeder aan.

 

Maar ja, volgens de dierenarts mochten we een groot nest verwachten en volgens de echo zijn we pas op de helft. Het wordt tijd voor actie vinden Martin en ik. We nemen Google even mee naar buiten zodat ze even haar poten kan strekken en een plas kan doen. Meestal helpt een stukje lopen ook wel om de weeën weer op gang te krijgen. En ja hoor, om 01.00 uur wordt een mooie schimmel teef geboren van 470 gram. Een flinke dame dus.

 

Vol verwachting wachten we op de volgende weeën. En ja, wachten duurt soms erg lang. Rond 04.00 uur is er nog steeds geen aanzet tot weeën en besluit ik een lichte piton te zetten. Er ontstaan wat lichte weeën en de gemiste placenta komt eruit, maar geen pups meer. Rond 07.00 uur is het duidelijk. Alle pups zijn geboren en Google is een prachtige moeder van 5 pups geworden.

 

Waar de 9 pups van de echo gebleven zijn, mag Joost weten, maar met deze knappe, gezonde vijf zijn we ook erg tevreden!

 

 

Dinsdag, 20 juni 2017.

 

Het is inmiddels 09.00 uur en Martin vertrekt weer naar huis. Zelf maak ik de werpkist nog een keer schoon en voorzie hem weer van een schone deken. Google en de pups liggen heerlijk in de werpkist en ik ruim de laatste rommel op.

Na zo'n bevalling heb je altijd het gevoel dat je de wereld aan kan en ik besluit dan ook om gewoon op de kwekerij te gaan werken. En ach, de ochtend loopt voorspoedig, maar gedurende de middag, merk ik toch dat m'n ogen af en toe dicht vallen onder het stekken en dat ik bijna een hap uit m'n vinger knip. Duidelijk tijd voor een stapje terug.

 

Google ligt nog steeds relaxed in de werpkist met haar kroost. De pups zijn tevreden en je ziet ze gewoon groeien.

 

Inmiddels zijn ook alle nieuwe baasjes op de hoogte gebracht en is de eerste dag voor de pups van Google een feit.

 

 

 

Woensdag, 21 juni 2017.

 

Afgelopen nacht heb ik beneden bij de pups geslapen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel van mee gekregen heb. Schijnbaar is een nacht doorhalen op mijn leeftijd niet meer te "handelen".

Gelukkig is Google wel goed bij de les gebleven en heeft ze goed voor haar pups gezorgd.

De pups zijn allemaal flink aangekomen en zien er erg tevreden en rustig uit.

 

Ook Google oogt tevreden en rustig. Ze zorgt goed voor haar pups, maar vergeet af en toe zichzelf. Vandaar dat ze nu ook extra verwend wordt en lekker vlees en veel koekjes krijgt.

 

's Avonds hebben we samen met Martin en José het prachtige nieuwe nest gevierd. Het is een spannende tijd geweest en de komende acht weken zullen ook weer speciale weken worden. Een tijd van genieten en een tijd van poe.... scheppen.

 

 

 

Zaterdag, 24 juni 2017.

 

Inmiddels zijn de pups nu 5 dagen oud en groeien ze als kool. Net als Mckenzie heeft Google geen gewone melk, maar blijkbaar slagroom. De meeste pups zijn al 300 gram aangekomen en liggen als tevreden molletjes in de werpkist. Sommige worden al water vlug en vinden rap de tepel als ze honger hebben.

 

Google begint iets beter voor zichzelf te zorgen. Ze komt nu geregeld uit de werpkist om een slokje te drinken en een hapje te eten. Ik hoef haar ook niet meer met de riem op te halen uit de werpkist. Als ik haar roep, gaat ze nu weer graag even mee naar buiten.

Google's temperatuur is ook weer normaal, dus de fase van ontstekingen is voorbij.

Eigenlijk gaat het super voorspoedig. Google is een "Top" moedertje.

 

Vandaag ook de eerste foto-shoot. Wat is dat toch met die pups. Ze kunnen nog niet eens lopen, maar ze liggen geen moment stil. Even vijf pupkes op de foto zetten is uiteindelijk een karweitje van een half uur geworden. Nu al donderstenen........

 

 

Vandaag ook super leuke halsbandjes over de post ontvangen van Heidi en Peter. Wat worden die pups toch weer super verwend.

 

 

Maandag, 26 juni 2017.

 

Nog steeds slaap ik 's nachts beneden. Google is niet echt handig en gaat geregeld bovenop de pups liggen. De pups klinken dan net als speenvarkentjes, maar dat schijnt Google niet te deren en ze blijft dus gewoon liggen. Een keer of drie per nacht sleep ik me dus van m'n matras af, sla m'n "Mega-Mindy" cape om en red weer een slachtoffer.

Staks als de pups wat groter zijn, kruipen ze er zelf wel onderuit, maar nu lukt dat gewoon nog niet. Komt goed!

 

 

Dinsdag, 27 juni 2017.

 

De pups zijn vandaag 9 dagen oud en de eerste "kilo-knaller" is al een feit. De schimmel reu weegt inmiddels 1010 gram. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn schimmel zus en zijn bruine broer. Morgen naar alle waarschijnlijkheid 3 "kilo-knallers". Lijkt wel een reclame :).

 

 

Woensdag, 28 juni 2017.

 

En jahoor, de 3 "kilo-knallers" kunnen de reclame folder in.

Als je in de werpkist kijkt, haal je de drie grote pups er gelijk uit en zou je bijna zeggen dat de overgebleven pups maar minkunkels zijn. Nou, mooi niet, die zitten op het normale groeischema, die andere drie zijn gewoon groter dan normaal. Dat gaat nog wat worden straks.

 

Tijd voor veel foto's is er deze week even niet. Het is reuze druk op het bedrijf en we komen uren te kort gedurende de dag. Of was het nou, dat de week gewoon een dag te weinig heeft. In ons geval, gewoon beide......

 

Wel mooie foto's gemaakt van de rozen op ons bedrijf. Ook mooi, is weer eens wat anders dan Duitse Staande Kortharen.

 

Donderdag, 29 juni 2017.

 

Door de drukte rond het nest en op ons bedrijf had ik bijna vergeten de geboorte van de pups bij de Raad van Beheer op tijd door te geven. Gelukkig op een helder moment, toch maar even rap gedaan. We zitten tenslotte niet op een boete te wachten. De namen van het F-nest zijn doorgegeven. Koppeling pup en naam volgt in een latere fase. Dit gebeurt op het moment dat de pups gechipt worden.

Voor de reutjes hebben Martin en José de namen: Floyd, Flynn en Freek gekozen en voor de teefjes de namen: Fhara en Fenna.

 

Zaterdag, 1 juli 2017.

 

De pups zijn nu 12 dagen oud, zijn tevreden, wegen allemaal boven de kilo en bij sommige beginnen de oogjes al open te gaan. Ze tijgeren door de werpkist en laten zich nog steeds heerlijk verwennen door Google.

In tegenstelling tot het nest van McKenzie, wat erg rustig was, maken deze pups veel geluidjes. Je hoort ze dromen, sabbelen en tuttelen. Super leuk.

Wat wel nieuw is voor me, is dat deze pups flinke scheten kunnen laten. Goeie genade...... dat liegt er echt niet om. Dat heb ik eigenlijk nog nooit eerder gehad met pups.

 

Google zorgt inmiddels ook weer prima voor zichzelf. Ze eet en drinkt goed en ligt geregeld heerlijk op haar eigen kussen.

 

 

Dinsdag, 4 juli 2017.

 

Het is tijd voor de eerste ontworming. Gelaten laten ze het allemaal toe en stiekem moet ik altijd lachen om de reacties die de pups altijd hebben op het roze goedje. Naast het smakken en kwijlen, presteren ze het af en toe ook om roze bellen uit hun neusjes te blazen. Te grappig om het zielig te vinden :) (barbaar die ik ben......).

 

 

Zaterdag, 8 juli 2017.

 

De eerste twee pups zijn de 2 kilo gepasseerd. Het zijn de schimmel reu en de schimmel teef. Onvoorstelbaar wat een dikke moppies dat zijn. Het lijkt nu net of de anders pups wat aan de kleine kant zijn, maar na even in m'n archief gedoken te zijn, blijken ook zij boven het gemiddelde te zitten met hun gewicht. Ze zijn dus helemaal niet klein, maar die andere twee zijn gewoon wat aan de grote kant.

Inmiddels zijn ook bij alle pups de tandjes doorgekomen. Veel last heeft Google hier niet van, want ze zet ze snel op hun nummer als het er te ruig aan toe gaat.

 

 

Maandag, 10 juli 2017.

 

Tijdens het stofzuigen merk ik dat de oortjes bij de pups ook beginnen te werken. Ze zitten op hun gemakje in de werpkist en draaien kun kopjes met het geluid mee. Ze weten absoluut niet wat hun overkomt, maar dit geluid zullen ze nog vaak gaan horen.

Dit is ook het moment dat ik begin met fluiten. Zodra ik bij de werpkist in de buurt kom en even tijd en aandacht heb voor de pups, dan probeer ik ze te lokken met fluiten. Straks als ze vast voedsel krijgen zal ik ook fluiten met als gevolg dat ze dat associëren met komen. Altijd handig voor de toekomstige baasjes.

 

 

Vrijdag, 14 juli 2017.

 

Het lijkt dat er niet zoveel gebeurt in het leventje van de pups, maar schijn bedriegt. Inmiddels kunnen ze al zien, horen, waggelen, grommen, blaffen en spelen. Alles nog compleet ongecontroleerd, maar met rappe schreden vooruit. Dat moet ook, want ze zijn al bijna 4 weken en dat wil dus zeggen dat we al bijna over de helft zijn en gaan beginnen met aftellen. Met 8 weken mogen de pups naar hun nieuwe baasjes en voordat het dat moment komt, moeten ze nog veel leren.

Eén van die dingen is ook ander eten. Vandaar vandaag de eerste kennismaking met pap. Gewelde brokjes (of op mijn manier: met geweld gemixte brokjes) met puppymelk. Ik bereid me altijd voor op een geweldige kliederboel, maar ik moet zeggen dat deze pups de zaak redelijk netjes hebben gehouden. Ze hebben zelfs niet in de schaaltjes pap gelegen. Komt vast nog wel :).

Alle pups hebben smakelijk gegeten. Nog niet veel, maar dat komt straks vanzelf.

 

Inmiddels wordt het ook tijd dat de pups hun wereld gaan vergroten. Morgen wordt de uitloop bak geplaatst en is het ook de bedoeling dat de pups af en toe naar buiten gaan. Normaal gaan de pups al wel wat eerder naar buiten, maar het weer was hier echt verschrikkelijk. De regen is de laatste dagen met bakken naar beneden gekomen. Geen weer voor een pup dus om naar buiten te gaan voor de eerste keer. Hopenlijk wordt het dit weekend wat beter.

 

 

Zaterdag, 15 juli 2017.

 

Vandaag staat het eerste puppy-bezoek op het programma. Tuurlijk zijn er al wat meer mensen komen kijken, maar nu zijn de nieuwe baasjes aan de beurt.

Om een goede indruk te maken uiteraard eerst even de hele beneden verdieping op z'n kop en ook de werpkist krijgt een grondige dettol beurt. Nu lijkt het net of dat ik dat 1x per week doe, maar wees gerust de werpkist wordt minimaal 1x per dag en soms wel 2x onder handen genomen. De hele beneden verdieping........ dat laat ik in het midden :).

 

Ook Martin en José zijn vandaag aanwezig, zodat ook zij kennis kunnen maken met de nieuwe baasjes van de pups van Google. Gezellig!

 

De eerste nieuwe pup eigenaren hebben ons en de pups reuze verwend met nieuw speelgoed en een heerlijke taart. Super leuk als de mensen al zo bezig zijn met hun nieuwe huisgenoot.

 

Na het vertrek van al het bezoek is het dan eindelijk tijd om de uitloopbak aan de werpkist te plaatsen. De wereld van de pups wordt nu in rap tempo een stuk groter. Het is ook super om te zien dat al snel de eerste plasjes netjes op de kranten worden gedaan. "Chapeau mon petits!"

 

Als het weer het morgen toe laat, gaan ze voor het eerst een tijdje naar buiten. Opnieuw een grote stap vooruit.

 

En ja, wat doe je dan met de rest van de middag........ foto's maken natuurlijk! Gelukkig werkten ze allemaal goed mee en het was dan ook genieten om even met ze te prullen.

 

 

Maandag, 17 juli 2017.

 

Eindelijk mooi weer en is het tijd om naar buiten te gaan voor de pups. In het begin is het even wennen, maar al snel hebben ze door dat de wereld buiten veel leuker is dan binnen. De wind brengt blaadjes met zich mee en ook de beuken rond het speelveld wiegen onverwachts in de wind. En laten we nou eerlijk zijn........ wat is er leuker dan achter een vlinder aan te jagen. Een pup heeft helemaal niet zoveel speelgoed nodig. Een plastic flesje, een kartonnen doos, een flos gemaakt van een T-shirt en wat plastic flessen en potjes aan een touwtje. Als het maar beweegt en als er maar mee te slepen valt.

Daarnaast hebben ze gezelschap van twee pups uit het vorige nest. Deze baasjes zijn op vakantie en logeren een paar daagjes bij ons. Uiteraard wel gescheiden van elkaar, want de dames Elle en Kenzie zijn nog een beetje te ruig voor de kleintjes. Het is wel leuk om te zien dat ze toch naar elkaar toe trekken en geregeld langs elkaar liggen met het kenneldeel tussen hen in.

 

Ook de eerste keer buiten eten is een feit. Zoals gewoonlijk eten ze de eerste paar keer de bordjes niet leeg. Ze zijn veel te druk met andere dingen. Geen paniek, dat komt vanzelf goed.

 

 

Dinsdag, 18 juli 2017.

 

De pups zijn inmiddels al weer 4 weken. Tijd voor de 2e ontworming. Weer een mijlpaal bereikt.

Ook het gewicht van de pups begint flink toe te nemen. Alle al boven de 3 kilo en sommige al zelfs bijna 4.  Nu ze buiten zijn ontwikkelt de mortoriek zich ook in rap tempo. De pootjes beginnen zich goed te strekken en van molletjes worden het ineens nu echte hondjes.

 

 

Woensdag, 26 juli 2017.

 

Speciaal bezoek.

 

Het vaste "Chasse au bon Vent Puppy-knuffel-team".

Joyce en Yasmin Kiela.

Stoere, grappige, lieve knuffelkonten. Heerlijk!!

 

 

Donderdag, 27 juli 2017.

 

De tijd vliegt voorbij en zonder dat je het door hebt, staat de chipper van de Raad van beheer al weer op de stoep. Vandaag dus het moment van het koppelen van de namen aan de pups. Floyd, Freek, Flynnt, Fhara en Fenna Chasse au bon Vent. Het F-nest is een feit.

Zonder kik laten ze de chipper zijn gang gaan en binnen 15 minuten staat hij al weer buiten. Alle pups gechipt, geswapt voor het DNA profiel en mij achter latend met weer een berg paperassen. Ach ja, het hoort erbij.

 

Vanavond ook even lekker de tijd om de pups voor de eerste keer kennis te laten maken met wild. Net als anders beginnen we daar altijd vroeg mee en starten we met een kouw. Een kouw heeft een akelige geur bij zich en is een lastig stuk wild. Wij zijn van mening dat als een hond een kouw (of kraai) apporteert, hij later alles apporteert. Mits je dat uiteraard wel blijft aanmoedigen.

Zonder problemen gingen ze er allemaal mee aan de haal. Missie geslaagd zeg ik!

 

 

Zondag, 30 juli 2017.

 

 

De pups groeien de pan uit en worden steeds ondernemender. Tijd dus om de wereld nog een stukje groter te maken. Met andere woorden... het wordt tijd dat het Chasse-mobiel van stal komt. Samen met Martin en José, wat wild en wat speelgoed vertrekken we richting het veld achter. Het is tijd voor nieuwe indrukken!

 

Onderstaand een korte impressie.

 

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"