Zaterdag, 1 maart 2014.

 

Kwam de loopsheid bij Nora geheel onverwachts, zo kwam de loopsheid van Isa, geheel gepland volgens het boekje. We hebben nog even getwijfeld of we Isa wel zouden laten dekken, of dat we een loopsheid zouden overslaan. Twee nestjes tegelijk is toch wel een hele grote zorg, naast ons dagelijkse leven. De keuze van de reu (Guus) stond allang vast, dus dat was het probleem niet. Uiteindelijk hebben we toch besloten om Isa ook te laten dekken, doordat we al geruime tijd, mensen voor pups van Isa op de lijst hebben staan en het niet netjes vinden om deze mensen nog langer te laten wachten.

 

Vandaag dus de eerste dekking.

 

Zondag, 2 maart 2014.

 

Op één of andere manier heeft moeder natuur het allemaal goed geregeld. Ook vandaag weer een soepele dekking zonder problemen. Opnieuw had ik uit voorzorg stoelen en koffie binnen hand bereik, want de laatste drie dekkingen van Guus hielden niet op bij een kwartiertje. Ach ja, het houdt je van de straat zullen we maar zeggen.

Als alles goed gaat, worden de pups van Isa en Guus begin mei geboren. Net voor de verjaardag van Eric.

 

Dinsdag, 25 maart 2014.

 

Bij Isa zitten we nu in de saaie fase. Er gebeurt nu niet zoveel. De echo van Isa moet nog even wachten. We hadden eind deze week de echo kunnen doen, maar dan zitten we in Italië op de WK Korthaar. Guus is geselecteerd voor het Nederlandse Team en dat laten we natuurlijk niet aan ons neus voorbij gaan. De echo zal begin volgende week plaatsvinden. Zelf denk ik dat Isa wel zwanger is. Ze is erg aanhankelijk en eet flink. Maar ja..... we willen het wel graag zeker weten en daarnaast is het altijd een leuk uitje (haha).

 

Maandag, 31 maart 2014.

 

Inmiddels is het nu meer als vier weken geleden dat Isa gedekt is en wordt het tijd voor de echo. Morgen om twaalf uur staat hij gepland en we zijn erg nieuwsgierig of de dekking gelukt is. 

Dinsdag, 1 april 2014.

 

Opnieuw een spannende dag. De echo van Isa.

 

Het is druk bij de dierenarts en we moeten vrij lang wachten. De wachtkamer zit vol en ik zie de bui al hangen. Gelukkig wordt Isa dan toch opeens opgehaald en negeren we de boze blikken van de rest van de wachtenden. Isa wordt rap op het kussen gelegd en uiteraard wordt ze eerst even nagekeken. Daarna komt al snel het scheerapparaat tevoorschijn en wordt ook haar buikje net als dat van Nora een stukje kaalgeschoren. De gel wordt op haar buik gesmeerd en al snel worden de eerste pups zichtbaar. Net als vorige keer liggen de pups bij Isa door haar hele buik verstopt. Het viel niet mee om een goede inschatting te maken van het aantal pups, maar degene die gezien zijn, hebben in ieder geval allemaal een kloppend hartje.

 

We gaan ons opmaken voor een drukke tijd. Het nestje van Nora wordt over een week of twee al geboren, dus het wordt tijd om de keuken van "Huize Mulders" te verbouwen!

 

 

Woensdag, 9 april 2014.

 

Isa en Nora genieten van het mooie weer. Achter in de tuin vermaken ze zich prima. Beide dames groeien nu gestaag door. De buikjes worden rond en de melk begint te komen. Verder merk je nog niet veel aan ze.

Je merkt wel, dat Isa harder groeit dan Nora. Haar borstkas zet flink uit en haar buikje begint al een rond tonnetje te worden. Ik ben benieuwd hoeveel pups Isa straks als cadeautje brengt.

 

 

Woensdag, 16 april 2014.

 

Nu de pups bij Nora geboren zijn, verblijven Storm en Isa gedurende de dag op kantoor bij mij. Nora is nog wat hebberig met de pups en samen met mij mogen Isa en Storm wel even komen kijken op afstand, maar te dichtbij wordt niet getolereerd. Begrijpenlijk natuurlijk en daarom vermijden we zoveel mogelijk dat ze elkaar in de haren vliegen.

Isa voelt zich nog prima en als het even meezit, gaat ze graag mee naar buiten. Haar omvang begint nu echt serieus te worden en we noemen haar al gekscherend "Kamer-olifantje". Haar eetlust begint nu ook flink toe te nemen net als bij Nora. Het lijkt wel of ik de hele dag met voerbakken aan het slepen ben. 's Avonds kook ik lekker wat extra groenten, zodat de dames bijna iedere avond wat extra gezonde hap binnen krijgen.

Nog twee en halve week en dan verwachten we ook het nestje van Isa. De tijd is gevlogen en er gaat een drukke tijd aan komen. Neemt niet weg, dat het een hele leuke tijd zal zijn.

 

 

Zaterdag, 26 april 2014.

 

Vandaag is het voor het eerst "Koningsdag". Lekker belangrijk denk ik dan, voor ons gewoon een klusjesdag hoor! De bevalling van Isa komt er nu snel aan en het wordt tijd om een werpkist in elkaar te knutselen. Een geleend voorbeeld hebben we al staan, dus de uitvoering moet niet zo moeilijk zijn. Na het maken van een "serieuze" tekening en een lijstje van benodigdheden (ong. 5 minuten werk), hebben we de Praxis onveilig gemaakt. Al direct bij het uitrekenen of die plaat betontriplex wel groot genoeg zou zijn, lagen Eric en ik al in de clinch. Eric zei het past en ik zei dat de plaat net te klein was. Nou, daar heb je dan van die slimme mensen bij de Praxis voor, die het dan voor je zagen en zorgen dat het er wel uit past. Of toch niet........ Mooi niet dus. Maar meneer de Praxis had nog wel een rest stukje staan en uit dat stukje en het stukje wat van ons nog over was, konden we toch één achterwandje maken. Helaas schoot de zaagmachine uit en vrat een hoek uit het rest stukje. Poeh....dat was toch even nadenken voor meneer de Praxis. Wat moeten we nu........ Lief kijk ik hem met m'n onschuldige ree bruine ogen aan en zeg; "Da's toch wel jammer hè". Hij baalde als een stekker natuurlijk en doordat hij ons stuk al verzaagd had wat aan moest sluiten op het reststuk, kon hij er niet omheen om een nieuwe plaat te verzagen. Wel besloot de slimmerik, dat hij nu de achterwand als één onderdeel kon zagen. De grote plaat was nu toch al naar z'n grootje. Hè vervelend zeg :). Al met al, na een uurtje shoppen bij de Praxis, hadden we alle onderdelen bij elkaar en konden we thuis aan de slag.

Toen de werpkist bijna klaar was, kregen we bezoek van René. René wordt het nieuwe baasje van één van de pups en samen met René gaan we de twee heertjes onder handen nemen. Eerst samen op puppy training, daarna het veld in en ondertussen het leren apporteren. Gaat goed komen met deze twee heren.

En ja, als je dan visite krijgt, laat je natuurlijk alles vallen en vertrek je richting de keuken waar de werpkist staat, die al wel klaar is. Morgen weer een dag hoor, nu is het tijd voor een bakkie. Na een uurtje arriveren Gijs en Marry ook en de pups gaan van hand naar hand. Nora vindt het allemaal prima en geniet zelf ook van de aandacht.

Voor Isa is het nog één nachtje op haar kussen, de werpkist is nog niet helemaal klaar.

 

 

 

Zondag, 27 april 2014.


Ik wordt hondsberoerd wakker en besluit mooi in m'n bed te blijven. Het gaat al een paar dagen niet lekker en het ziet er naar uit, dat ik nu echt de kanarie ben. Als ik een paar uur later wakker schrik, staat Eric beneden in de keuken met de nieuwe werpkist. En ja, waar gaan we die nou neerzetten. We besluiten hem zolang maar naast de andere te zetten en zien straks na de bevalling wel of dat zo kan blijven. We kunnen altijd nog puppydelen tussen de werpkisten zetten, mochten de dames het niet met elkaar kunnen vinden als ze allebei pups hebben. Al ben ik daar niet zo bang voor, want nu mag Isa ook alles van Nora. Zodra de werpkist staat, hij gepoetst is en voorzien van een kleed, duiken de dames er al in. Storm vindt het ook allemaal geweldig en kan zijn lol niet op. Als een puber huppelt hij tussen de werpkisten en rommelt met de kleden. Wat een lekker hondje is dat toch.

En ik...... ik duik lekker m'n bed weer in. Energie opdoen voor de komende bevalling!

Maandag, 28 april 2014.

 

Het duurt nu niet lang meer. We gaan de laatste week in van de zwangerschap van Isa. Ze is tonnetje rond en ligt graag te luilakken. Inmiddels is ze 5 kilo aangekomen en is haar omvang met 18 cm toegenomen. Ze eet als een dijker en geniet van alle aandacht die ze krijgt. Vandaag begin ik ook met temperaturen om een basis temperatuur vast te leggen, zodat ik straks de temperatuursdaling voor de bevalling rap in de gaten heb. Tenminste...... als ze het niet zo stiekem als Nora doet en er dus helemaal geen temperatuursdaling plaats vindt.

Na de bevalling van Nora, hoop ik dat de bevalling van Isa toch wel wat gemakkelijker verloopt. Zo'n keizersnede hakt er toch wel in. Je maakt je toch altijd meer zorgen dan dat je denkt. Een nestje is altijd leuk, maar er kleven toch ook wel wat haken en ogen aan.

Vrijdag, 2 mei 2014.


Inmiddels naderen we nu toch echt de geboortedatum en stijgt ook bij ons de nieuwsgierigheid. Drie keer per dag nemen we al een aantal dagen de temperatuur van Isa op en vandaag is hij inderdaad lager dan normaal. Isa is vandaag ook erg rustig voor haar doen en ligt heerlijk bij mij op kantoor op een dik kussen. Nora en Storm laten haar ook wat meer met rust en het ziet er naar uit dat Isa zich aan het voorbereiden is. Ze eet nog steeds prima en gaat nog graag naar buiten.

Omdat haar temperatuur 's avonds laag blijft, besluit Eric beneden te blijven slapen. Zo kan ik wat voorslapen voor het geval de bevalling zich aan dient.

 

 

Zaterdag, 3 mei 2014.

 

Om half vijf staat Eric naast het bed. Isa is allemaal aan het rillen en aan het graven en komt haar werpkist niet meer uit. Samen met m'n kussen en dekbed vertrek ook ik naar beneden en besluit op de bank te gaan liggen voor het geval dat de bevalling echt gaat doorzetten. Al snel heeft ze door dat ook ik beneden ben en waar ligt het dan lekkerder dan bij het vrouwtje op de bank. Ach ja, geef haar eens ongelijk. Om acht uur schrik ik weer wakker (lekker uitgeslapen dus; haha) en mevrouw ligt nog "prinses" heerlijk op de bank bij me. Nee, die bevalling gaat nog niet gebeuren de komende uren, dat wordt komende nacht nog een keer nachtbraken!

Nog geen nieuws dus, de spanning stijgt ten TOP!!

 

Oh ja, ik heb trouwens nog wel een nieuwtje. De ooievaar gaat voor de derde keer bij ons langskomen. En nee, niet bij mij. Ook Stevie heeft onverwachts bezoek gehad van een knappe vent. Dachten wij dat Stevie een kater was (had die mevrouw waar ik hem gehaald had gezegd), blijkt ze een poes te zijn. Lekker handig!! Binnen nu en twee weken dus nog een keer gezinsuitbreiding. Gaat een drukke boel worden hier!!

Ook Stevie heeft haar eigen mandje gekregen in de keuken. Nora is het daar helemaal niet mee eens en vindt dat Stevie het mandje moet delen. Af en toe........

 

Maar voor nu, ga ik lekker nog even lummelen. het kan nog wel eens een lange nacht worden, de komende nacht.

En Isa? Isa maakt zich niet zo druk. Die ligt heerlijk uit te buiken op de bank. En ja mensen, we blijven volhouden: "Onze honden komen nooit op de bank!"

 

 

 

 

Voor het vervolg van zaterdag, 3 mei 2014:

ga naar: Dagboek Isa vanaf de bevalling.

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"