Hazenpeper (eenvoudig)
Benodigdheden: |
|
|
|
Haas (alleen de poten) |
1 stuks |
Boter |
Flinke klont |
Wildbouillon |
300 ml |
Ui |
1 stuks |
Laurierbladeren |
5 stuks |
Kruidnagels |
10 stuks |
Zout |
|
Peper |
|
Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De haas inwrijven met zout en peper en aanbraden in de boter.
Ondertussen de ui in 4 stukken snijden en de kruidnagels in de ui prikken (zo kan je ze straks makkelijker eruit vissen).
Ui, kruidnagels, laurierblad en de bouillon bij de haas in de pan doen en weer aan de kook brengen. Om uitdrogen te voorkomen moet de haas helemaal onder het vocht staan. Je kunt dus evt. nog wat bouillon toevoegen of water.
Zet nu de pan in de voorverwarmde oven en wacht tot het vlees van het bot valt. Dit duurt ongeveer een uur of twee. Kijk af en toe of de haas nog goed onder het vocht staat om uitdroging te voorkomen.
Als het vlees van het bot afvalt, de haas laten afkoelen en daarna de botten, het leurierblad en de kruidnagels verwijderen.
De overgebleven jus zeven en apart binden met maizena (of bloem). Zodra de jus wat ingedikt is, kan het vlees weer terug in de pan.
Lekker met rode kool of op een 'kaiser'broodje'!