Fazanten fond

 

 

Benodigdheden:

 

 

 

Fazantenkarkassen

2 stuks

Wortel

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflook

1 teentje

Peperbolletjes

10 stuks

Thijm

2  theelepels

Laurier

5 blaadjes

Boter

flinke klont

 

 

Werkwijze:

 

Hak de karkassen in kleine stukken. Doe een klont boter in een ruime pan en laat hierin de karkassen bruinen.

Hak ondertussen de groente in grove stukken en voeg ze toe. Eventjes aanfruiten.

Daarna de andere ingrediënten toevoegen en alles onder water zetten.

Breng het aan de kook en laat het minstens 1 uur pruttelen.

 

Daarna de fond goed zeven door een fijne zeef zodat je een heldere fond over houdt.

 

 

Tips: 

 

Fond kun je uiteraard ook van ander wild maken en kruiden en groenten toevoegen naar keuze. Gooi dus voortaan de karkassen niet weg en trek er even een uurtje voor uit om een voorraadje aan te leggen.

Heerlijk in wildgerechten en soepen!

 

De fond kan ingevroren worden of in weckpotjes gedaan worden. Als je ze in de weckpotjes voor langere tijd wilt bewaren dan nog wel even voor 30 minuten de weckketel in op 90 graden.

 

 

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"