Donderdag 26 april 2017.

 

Na de temperatuursdaling van gisteren heb ik besloten om beneden te blijven slapen. McKenzie is erg onrustig en begint rond 2.00 uur te hijgen en te graven. Uiteindelijk kruipt ze toch op een lekker dik kussen naast m'n matras en halen we de ochtend zonder pups. Het blijkt stilte voor de storm te zijn geweest, want vanaf 10.00 uur begon het hijgen en graven toch echt los te barsten.

 

Uiteindelijk wordt om 11.45 uur de eerste pup geboren. Het is een grote schimmel reu en blijkbaar heeft hij flink in de weg gezeten, want McKenzie had het er moeilijk mee. Nummer twee zat duidelijk in de slipstream en floepte er gelijk achteraan. Een mooi bruin teefje.

 

Anderhalf uur later om 13.15 uur volgt er opnieuw een bruin teefje met in haar kielzog een bruin reutje.

De stand is nu 2 teefjes om 2 reutjes.

 

Om 14.10 uur verschijnt het laaste teefje. Opnieuw een mooie bruine dame. We merken direct aan McKenzie dat er geen verdere pups in haar buik zitten. Ze stapt resoluut de werpkist uit en wil naar buiten om te plassen. Neemt onderweg wat slokjes water en wat hapjes vlees en verdwijnt daarna weer heerlijk naar haar pups. Ze rommelt wat, strekt zich uit en gaat heerlijk liggen snurken. Het werk zit er voor even weer op, lijkt ze te denken. Wacht maar dame, tot ze wat groter zijn straks!

 

Zelf ben ik er voor vandaag ook wel een beetje klaar mee. Ik schuif m'n matras richting de keuken en ook bij mij sluiten de luikjes. Morgen krijgen alle nieuwe baasjes een persoonlijk telefoontje van me. Ik hoop dat ze door hebben dat ze echte "Koningspups"in huis krijgen. Want laten we eerlijk zijn........... ze zijn wel op de verjaardag van de koning geboren hè. En nog wel op z'n vijftigste verjaardag!

 

 

 

Vrijdag, 28 april 2017.

 

Het voordeel van een nest met vijf pups is, is dat de teef het vaak zelf allemaal kan regelen. Ik ben er dan vannacht ook niet veel uit geweest. Alleen een keer om even McKenzie te laten plassen en oh ja, een keer om de pups toch even stiekem te knuffelen. Ik geef het toe, daar kom ik m'n bed voor uit :).

 

Vanmorgen waren alle pups alweer terug op geboorte gewicht en McKenzie heeft tot nu toe nog geen koorts of wat dan ook. Het gaat dus prima.

 

Inmiddels zijn ook alle nieuwe baasjes op de hoogte gebracht van hun nieuwe gezinslid. De meeste pups gaan naar een jager en gaan later als ze groot zijn, doen waar ze voor gefokt zijn en waar ze goed in zijn. Namelijk jagen! Ze gaan een heerlijke toekomst tegemoet.

 

 

Maandag, 1 mei 2017.

 

Vannacht voor het eerst weer heerlijk in m'n eigen bedje geslapen. De melkproductie is goed op gang bij McKenzie en de pups groeien rap. Sommige wel 60 gram per dag. Je zit ze gewoon groeien. Oren en oogjes zijn nog steeds dicht, maar de pups tijgeren al lekker door de werpkist. De neusjes van de pups maken overuren. Zodra ze moeders ruiken, weten ze haar te vinden. Wat is de natuur toch mooi!!

McKenzie begint vandaag ook weer een beetje beter te eten. Ik heb alles uit de kast moeten halen om haar de afgelopen dagen aan het eten te krijgen. Runderhart, lamshart, blikvlees, brok, brood met smeerworst....... Ze vond niets lekker. Gelukkig vandaag eindelijk weer een beetje normaal etenspatroon. Dat moet ook, want ze kan het gebruiken!

 

Speciaal voor de kids van Maartje vanavond even een korte foto sessie. Valt niet mee hoor. Al zijn de pups nog zo klein, ze hebben al een flink eigen willetje.

 

 

Donderdag, 4 mei 2017.

 

De pups zijn nu 1 week oud. Nog steeds lijken ze meer op een molletje dan op een hondje. Langzaam begint hun platte koppie een snuitje te krijgen. Alles gebeurt op z'n tijd en het mooie is dat de natuur dit allemaal zelf regelt.

 

Inmiddels groeien ze gestaag en geregeld geeft de weegschaal een groei van bijna 90 gram per dag aan. Het zal nu niet lang meer duren voordat de eerste "kilo-knaller" op de weegschaal ligt. Waarschijnlijk de bruine reu, want wat die per dag naar binnen werkt is ongelofelijk.

De oortjes en oogjes zijn nog steeds dicht. Wel zie je dat de oorschelpjes zich steeds beter beginnen te vormen. Toch zullen straks de oogjes het eerste aan de beurt zijn. Nog even geduld.

 

McKenzie begint inmiddels ook weer een beetje de oude te worden. Haar eetlust is weer terug en haar vacht begint ook weer een beetje op te knappen. Met een beetje hulp van extra zalm-olie moet dat snel weer opgelost zijn.

 

Sparta is inmiddels door McKenzie ook geaccepteerd als oppas voor de pups. In het begin vond ze het maar niks die wildebras, maar nu gaat het prima. Geregeld ligt Sparta tussen de pups en

ligt McKenzie heerlijk even op een dik kussen haar eigen  

                                                                                            dingetje te doen. Wel moeten we Sparta uiteraard in de gaten

                            Sparta met de pups                                      houden, want een beetje lomp is ze wel. Kan ook niet anders,

                                                                                            want ze is zelf nog maar een pup van 7,5 maand. Vooral de

                                                                                            geluidjes van de pups vindt ze erg interessant.

 

 

Zondag, 7 mei 2017.

 

De eerste kilo-knaller is een feit. Het bruine reutje is binnen één dag 105 gram aangekomen en de magische grens van 1 klio voorbij geflitst. De melk van McKenzie is goed opgang! Het zal nu niet lang meer duren of ze gaan allemaal de kilo voorbij.

 

 

Donderdag, 11  mei 2017.

 

De pups zijn inmiddels 2 weken oud en het is tijd voor de eerste ontworming. Opnieuw weer een heerlijk kliederboeltje, maar alle pups hebben hun dosis binnen en liggen weer heerlijk bij Mac te drinken. Helaas dit keer geen foto's want ik was alleen thuis. Maar dat komt goed, want er volgen nog 3 ontwormingen de komende weken.

 

 

Zaterdag, 13 mei 2017.

 

Inmiddels kunnen de pups zich al goed warm houden en is de biggenlamp nu helemaal uit. Ook 's nachts. De pups beginnen al een beetje te spelen en waggelen lekker door de werpkist heen.

Ook de nageltjes zijn voor de eerste keer vandaag geknipt. Altijd weer een lastig klusje. Pups zitten nou eenmaal niet echt stil en ik probeer toch altijd bij iedere knipbeurt te zorgen dat er geen teentjes sneuvelen.

 

 

Zondag, 14 mei 2017.

 

De eerste puppyknuffeldag is aangebroken. Het is altijd leuk om de nieuwe pup eigenaren te ontmoeten en hen kennis te laten maken met hun nieuwe gezinslid. Uiteraard worden de pups nu nog niet uitgekozen. Ze lijken nu allemaal nog op keline molletjes en er is nog tijd zat.

Vandaag zijn ook alle pups definitief gereserveerd. Lieve mensen.......... ga het huis maar vast puppy-proof maken, nog 6 weken en ze komen eraan!

 

 

Dinsdag, 16 mei 2017.

 

En dan ineens zijn ze er. De tandjes! De kleine scherpe tandjes komen bij alle pups door het tandvlees heen. Mooie witte puntjes. Prachtig om te zien, maar ohhhh zo scherp! Daar gaan jullie de komende maanden veel plezier aan beleven.

 

 

Zaterdag, 20 mei 2017.

 

 

En ja, dan is het tijd om de pups weer aan wat nieuws te laten wennen. Puppy-pap! Van water, puppy-melk en brok maak ik een pap. Normale mensen laten dat altijd een tijdje wellen en zodra het smeuig is geven ze het aan de pups. Nou, dan kennen jullie mij nog niet. Ik heb daar dus het geduld niet voor. Mijn tactiek..........water, puppy-melk en brok in een maatbeker en dan vol de staafmixer erin. Een hels kabaal, maar klaar binnen een paar seconden. Oké, ik geef het toe. Ieder nest verslijt ik wel een staafmixer. Maar ach, daar maak ik me niet zo druk om.

 

Net als alle andere veranderingen pakken de pups ook deze nieuwe fase weer gemakkelijk op. Ze smullen heerlijk van de pap en al snel zijn de twee bordjes leeg. Dat wordt morgen dus iets meer maken en wellicht wel twee keer per dag.

 

Daarnaast was het vandaag ook tijd om de grote bak aan de werpkist te zetten. Ik heb al een aantal keer een pup in de keuken aangetroffen die over de rand geklommen was. Als ze eenmaal doorhebben dat als ze hun kop over de rand hangen, de zwaartekracht mee werkt, dan zijn ze niet meer te houden. Hun wereldje is dus vandaag weer een stukje groter geworden. In de aangezette bak liggen kranten en het was dan ook fijn om te zien dat ze al snel hun plasjes daarop deden en niet meer in de werpkist. Neemt niet weg, dat dat toch nog wel gebeurt hoor. Zo makkelijk is het nu ook weer niet (jullie moeten tenslotte straks ook nog iets te doen hebben).

 

 

 

Maandag, 22 mei 2017.

 

Het mooie weer komt eraan, dus de pups mogen nu af en toe naar buiten. In het begin keken ze wat onwennig rond, maar al snel ginen ze op onderzoek uit. Vooral de blaadjes die door de wind wegvlogen waren enorm interessant. Prachtig om te zien.

 

Vanaf vandaag zullen ze steeds meer en langer naar buiten gaan. Vooral het eten van de pap zal vanaf nu buiten gebeuren. Dat scheelt in ieder geval een grote kliederbende binnen.

 

De tijd vliegt voorbij. De pups worden deze week al weer vier weken. De tweede ontworming staat al weer gepland deze week. Time flies!

 

Vandaag ook nog extra super nieuws. Belle (Google) is zwanger. De echo is gemaakt en er zijin wel 8 à 9 pups gezien. In de week dat de pups van McKenzie naar hun nieuwe baasjes mogen, wordt hun nestje weer opgevult door de nieuwe pups van Belle.

 

 

Dinsdag, 23 mei 2017.

 

Afgelopen zondag geprobeert om de pups leuk op de foto te krijgen. Helaas hadden de drie dames en twee heren andere plannen en lukt het voor geen meter. Vanavond toch maar weer even de tijd genomen en een emmertje geduld opgezocht en met een beetje fantasie toch de pups zover kunnen krijgen dat ze even bleven liggen. Bijna vier weken oud zijn ze nu. De transformatie van molletjes naar hondjes is in volle gang.

 

 

 

Donderdag, 24 mei 2017.

 

De pups eten nu inmiddels buiten en is het geklieder binnen voorbij. Daarnsst hebben we ook achter het huis alles in order gemaakt zodat ze nu lekker buiten kunnen spelen. Ze zijn er al snel aan gewend en liggen heerlijk te gnieten in het zonnetje.

Ook de tweede ontworming is vandaag gebeurt en kunnen ze er weer twee weken tegenaan voor de volgende.

 

 

Zondag, 28 mei 2017.

 

De pups doen het zo goed, dat we inmiddels al over zijn gegaan op drie keer per dag pap. Ze groiene als kool en de reuen zitten beide al rond de 2500 gram.  De teefjes rond de 2200 gram. Lekkere dikke pups dus.

 

 

Maandag, 29 mei 2017.

 

Inmiddels is het weer dusdanig in Nederland, dat de mussen van het dak vallen. Geregeld wijst de thermometer temperaturen aan van boven de 27 graden. De pups schijnen er niet echt last van te hebben. Ze passen zich makkelijk aan en verplaatsen zich gewoon met de schaduw mee. Daarnaast genieten ze van de bak met water die er staat en koelen ze geregeld hun pootjes.

 

Maar ja, als je dan in de tuin een groot zwembad hebt staan, dan is er niets zo verleidelijk dan te kijken of de pups ook echt kunnen zwemmen. En ja hoor, van nature beginnen ze met hun pootjes te trappelen en zwemmen ze zo een rondje. Prachtig om te zien! Vooral de schimmel reu trok zich nergens iets van aan en ging direct voor zijn A-diploma!

 

 

Zaterdag, 3 juni 2017.

 

Inmiddels is het iets koeler, maar de temperaturen blijven toch heerlijk. De pups verblijven overdag heerlijk buiten en 's nachts maken ze de keuken onveilig. Een foto reportage is nog steeds niet gelukt. Het is ook veel te warm voor de pups. Misschien morgen.

 

Wel onverwacht bezoek vandaag. Je hebt soms van die mensen die het zekere voor het onzekere nemen en de route vast een keertje uitproberen. We hebben namelijk voor volgende week zaterdag een afspraak staan. Geeft niks hoor, die afspraak van volgende week blijft gewoon staan en dan komen jullie gewoon weer!! Gezellig!!

 

En oh ja, Ellen en Arno (en Bram (we noemen hem Kees)), we vinden het nog steeds kei-goed dat jullie de pups kunnen weerstaan :). Maar er komt een keer een tijd......

 

Tot volgende week!!

 

 

Woensdag, 7 juni 2017.

 

 

Inmiddels zijn de pups 6 weken en komt de Raad vam Beheer de pups chippen en registeren. Dat is altijd een fluitje van een cent en voor je het door hebt zijn de pups gechipt en blijf je achter met een stapel papier. Ach ja, het hoort erbij.

Geen enkele pup heeft trouwens een kik gelaten bij het chippen. Stoere rakkers!

 

 

Donderdag, 8 juni 2017.

 

 

Vandaag de 3e ontworming voor de pups. Ze laten het gelaten toe en lijken er niet echt van onder de indruk. Helaas zijn ze dit keer wel een beetje aan de dunne gegaan. Toch is het lastig om te zeggen of het nu van de ontworming komt, het chippen of toch van het warme weer. De pups hebben uiteraard continue toegang tot water en dat kan er ook wel mee te maken hebben. Gelukkig was het aan het eind van de dag bij alle pups voorbij en hoef ik me geen zorgen te maken.

 

 

 

Maandag, 12 juni 2017.

 

Gisteren is Google bij ons gekomen zodat ze op haar gemak kan wennen aan haar nieuwe plekje en ons. Tuurlijk is ze al bekend met ons en is hier geregeld, maar ze heeft uiteraard ook even de tijd nodig om haar nest voor te bereiden.

 

De uitloopren die aan de werpkist vast zit, hebben we nu naar de blokhut verhuisd. De pups van Mckenzie en Mckenzie zelf zullen hier nu de nacht door brengen, zodat Google de werpkist lekker voor zichzelf heeft. Overdag zitten de pups heerlijk buiten. Het weer is prima en hier hebben ze alle ruimte die ze nodig hebben.

 

In eerste instantie vervoerden we de pups in een rieten mandje. Al snel hadden we door dat 5 pups van bijna 5 kilo per stuk, toch wel erg zwaar zijn en heb ik een bolderkar op de kop getikt. Het "Chasse-mobiel". Tuurlijk blijven ze hier niet in zitten en duiken ze gewoon de rand over. Neemt niet weg, dat ze al snel doorhadden dat de stenen toch niet zo lekker aanvoelen als je daar met je kop op kletst. Met andere woorden..... ze bleven al snel zitten en lieten heerlijk hun kontje rijden.

 

Wat mij betreft een succes. Ik  ben benieuwd hoe dat straks gaat met dat grote nest van Google. Er kunnen er nog meer in!

 

Woensdag, 14 juni 2017.

 

Het is tijd voor de 1e entig. Jos, de dierenarts komt aan huis en neemt altijd ruim de tijd om de pups te controleren en te enten. Alle 5 de pups werden goed bevonden en hebben een dierenpaspoort ontvangen. Nog een weekje te gaan en dan zullen ze naar hun nieuwe baasjes vertrekken. De tijd is echt voorbij gevlogen!

 

 

Vrijdag, 16 juni 2017.

 

M'n "Chasse-mobiel" draait overuren. Samen met de 5 pups vertrek ik iedere avond even lekker naar het weiland, wat achter aan de kwekerij aansluit. De pups hobbelen tevreden mee en op het weiland kunnen ze heerlijk even uitrazen. Succes verzekerd! Ze luisteren nog steeds goed naar m'n fluitje en ik voel me soms net de rattenvanger van Hamelen als ze allemaal naar me toekomen. Jong geleerd, is duidelijk oud gedaan.

 

 

Zaterdag, 17 juni 2017.

 

Inmiddels weten nu alle baasjes welke pup ze krijgen en is het echte aftellen begonnen. Aankomende donderdag gaat de eerste pup al weer weg en besef ik me dat deze acht weken weer zijn voorbij gevlogen.

Nog een paar dagen heb ik ze lekker alle vijf voor mezelf en schaam me er echt niet voor. Ik ga ze de laatste dagen lekker verwennen en helemaal plat knuffelen!

 

 

Woensdag, 21 juni 2017.

 

 

De laatste dag dat alle pups nog bij ons zijn. Enso, de schimmel reu vertrekt morgen naar zijn nieuwe baasjes. Enso zal ingezet worden in de jacht en zal gaan wonen bij Willem, Suzanne, kids en Kody. Kody is een Duitse Staande Korthaar reu die uit de Slotbosse-Heide bloedlijn komt en dus een beetje familie is van Enso. Mooi toch!

 

En wat doen je dan op zo'n laatste avond. Die gebruik je natuurlijk om nog even snel foto's te maken van het hele stel. Dus hup in de bolderkar en op naar de grote wei. Nog even lekker keten met z'n allen. En uiteraard na het keten, lekker afkoelen in het zwembad. Heerlijk vinden ze het. Echte waterratjes, net als mama McKenzie.

 

 

Donderdag, 22 juni 2017.

 

Om 13.30 uur is het dan toch echt zover. Enso (Epke) wordt opgehaald. We zullen hem missen. De enige schimmel tussen alle bruine pups in dit nest. Een plaatje om te zien en een echte dondersteen.

 

Wij wensen Willem, Suzanne en kids enorm veel plezier met hun nieuwe pup. Succes!

 

 

 

 

 

Foto: Kennismaking Enso en Kody.

 

Vrijdag, 23 juni 2017.

 

 

Inmiddels al een berichtje van Suzanne ontvangen dat Enso de nacht goed heeft doorgebracht. Hopenlijk is dat een goede voorbode en zullen de andere nieuwe baasjes ook een rustige nacht tegemoet gaan.

 

Vandaag de beurt aan Elle om naar haar nieuwe baasjes te vertrekken. Elle is het dametje met de meeste pit en gaat samen met haar baasje aan het werk. Ze blijft in de buurt en we wensen Johan en zijn partner veel plezier met Elle.

 

 

 

 

 

Foto: Elle in haar nieuwe mandje

 

Zaterdag, 24 juni 2017.

 

Rond 10 uur staan Maartje en Sjef op de stoep. Het is tijd voor Eva (Kenzie) om te vertrekken richting Helmond. Eva (Kenzie) komt in een warm gezin en zal daar super verwend gaan worden. Het huis is helemaal puppy-proof gemaakt en de tuin is hermetisch afgesloten.

Garantie op graafwerkzaamheden en grasmatten is niet afgegeven. :)

 

Veel plezier met Kenzie en geniet van haar!

 

 

Foto: Eva (Kenzie) op weg naar haar nieuwe huis.

 

 

En ja, dan blijven er nog maar twee over. Evan en Evy. Morgen vertrekt Evan richting het oosten en aankomende woensdag vertrekt als laatste ook Evy naar haar nieuwe adres. Vanavond gaan we in ieder geval nog even heerlijk genieten van deze twee donderstenen.

 

 

 

Zondag, 25 juni 2017.

 

Tijd voor het afscheid van pup nummer 4.

 

Evan (Basco) vertrekt richting Tolkamer.

Hans en Sylvia zullen nog wel eens achter hun oren krabben, want Evan is een pup met pit! Moet ook, want hij gaat straks lekker met zijn baas jagen.

 

Wij wensen Hans veel jachtplezier samen met Evan en Sylvia veel knuffel plezier. Het blijven tenslotte kortharen. Buiten energiebommetjes en binnen een schoothondje.

 

En ja, dan blijft er nog 1 pup over. Evy blijft nog een paar nachtjes bij ons tot haar baasjes haar woensdag komen ophalen. Ook wij gaan dus een paar spannende dagen tegemoet. Ook voor Evy zal het de eerste nacht zonder broertjes en zusjes worden en in dit geval zijn wij de gelukkige die haar eventueel opborrelende zangtalenten mogen aanhoren.

Ach ja, in geval van nood zetten we de joker in. We proberen het eerst zo, maar mocht ze aan het repertoire van Frans Bauer beginnen, dan leggen we McKenzie wel naast haar bench. Moederliefde werkt altijd :).

 

 

Maandag, 26 juni 2017.

 

                         * Nieuwsflitsssssssss *

 

Evy heeft vannacht lekker doorgeslapen. Heeft niet gezongen en ook geen plasje of poepje in haar bench. OH YEAH!!!!!

 

 

 

 

Woensdag, 28 juni 2017.

 

 

Na extra lang van Evy (Ziva) te hebben kunnen genieten is het nu ook echt tijd om haar aan haar nieuwe baasjes over te dragen.

 

Evy gaat bij Ronald, Jörgi en hun kinderen wonen. Ze zal daar vreselijk vertroetelt gaan worden en een fijn leven tegemoet gaan.

Ze is al ingeschreven voor de puppy cursus, dus met haar opvoeding gaat het ook helemaal goed komen.

 

Het was heerlijk om haar een paar daagjes extra voor mezelf te hebben. Kon het dan ook niet laten om haar al te leren zitten. Voor een brokje doen ze tenslotte alles!

 

Wij wensen Ronald, Jörgi en kinderen veel plezier samen met Evy.

 

 

Zaterdag, 1 juli 2017.

 

 

Alle pups van het E-nest van McKenzie en Lito hebben een nieuw baasje gevonden. Voor de meeste is het nachtbraken bespaard gebleven en gedragen de pups zich prima.

Tuurlijk vreten ze van alles uit (en op......), maar daar zijn het pups voor. Niet wanhopen, het gaat echt over!

 

Wij wensen jullie allen veel Korthaar plezier en geniet van die kleine donderstenen!

 

 

Eric en Gerda

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"