Vrijdag, 6 mei 2016.

 

Om 18.51 uur dient zich de eerste pup aan. Het is een mooie bruine teef van 365 gram. Isa laat er geen gras over groeien en nummer twee ligt om 19.00 uur ook al in de werpkist. Opnieuw een bruine teef van 365 gram.

Tijd om van haar pups te genieten krijgt Isa niet, want om 19.34 uur komt er een bruine reu tevoorschijn van 345 gram. Een half uurtje later om 20.03 uur meld pup nummer 4 zich alweer. Opnieuw een bruin teefje en deze dame weegt 345 gram.

Op één of andere manier heeft Isa er flink de vaart in, want om 20.38 uur verschijnt teefje nummer 5 (326 gram), om 20.55 uur teefje nummer 6 (320 gram) en om 21.02 uur teefje nummer 7 (335 gram). Wat een tempo zeg, ik kan het zelf amper bijhouden.

Alle pups zijn goed levendig en liggen heerlijk bij Isa te drinken. Het lijkt wel of Isa nu even een rustpauze voor zichzelf heeft ingelast. Het is ook niet mis, even 7 pups binnen 3 uur op de wereld brengen. Ga er maar eens aan staan.....

 

Vanaf pup nummer 7 zijn de weeën bij Isa gestopt en begin ik me rond een uur of elf wel een beetje zorgen te maken. Je ziet nog duidelijk een aantal pups in de flank van Isa zitten, die driftig aan het bewegen zijn. Ik besluit haar een beetje te helpen en plaats een pyton spuit met een lichte dosering. Al rap zie je dat deze zijn werk gaat doen en om 23.15 uur wordt er een bruine reu geboren van 390 gram. Hij had in het vruchtwater gepoept en zag helemaal groen. Na het schoonmaken van zijn bekkie en neusje, bleek ook hij helemaal gezond.

 

Volgens de echo zou er nu nog 1 pup geboren moeten worden. Het kan natuurlijk zijn dat deze pup gedurende de zwangerschap door het lichaam opgenomen is of iets dergelijks, maar ik dacht toch echt net nog een pup te voelen. Gewoon dus nog even geduld en even afwachten.

En ja hoor, om 23.43 wordt nog een mooie bruine reu van 345 gram geboren.

 

De dierenarts heeft het goed gehad met het tellen van de pups tijdens de echo. Ik blijf het toch knap vinden hoor!

 

Als ik niets vermoedend aan het aanrecht alle spullen sta schoon te maken, hoor ik opeens een apart geluid uit de werpkist komen. Rap ga ik er naar toe en zie tot m'n verbazing nog een pup geboren worden. Daar had ik even niet meer op gerekend. Nummer 10 is gearriveerd. Opnieuw een bruine teef en deze laatste dame weegt 390 gram.

 

Wat een verrassing! Uiteindelijk zijn het tien bruine pups geworden, waaronder 3 reuen en 7 teven. Een prachtig nest!

 

Maar voor nu...... opnieuw alles schoonmaken en dan rap m'n mandje in!

 

 

Zaterdag, 7 mei 2016.

 

De nacht goed doorgekomen op m'n matras voor de werpkist. De pups drinken prima en Isa is een super moeder. Ze vindt het alleen erg moeilijk om haar pups alleen te laten en vergeet zichzelf hierdoor. Gelukkig heb ik nog wat vlees op voorraad en krijg ik haar hiermee toch uit de werpkist gelokt. Maar zodra de bak leeg is, verdwijnt ze direct weer naar haar pups.

Vandaag heb ik ook alle pups een gekleurd bandje omgedaan. Het valt niet mee om al die bruine pups uit elkaar te houden. Ze hebben allemaal wel een afwijkende witte bles, witte teentjes of een wit voetje. Maar echt duidelijk is het niet.

Met een bandje om is het handiger. Zo kan ik ze allemaal uit elkaar houden en weet ik met wegen of ze aangekomen zijn.

 

Vandaag ook iedereen die op de lijst stond een mailtje of een berichtje gestuurd. Het is altijd leuk om de enthousiaste reacties te horen en te lezen. Het blijkt altijd wel dat niet alleen wij vol verwachting zijn, maar vele met ons!

Nou mensen..... over twee weken gaan de deuren hier open en mogen jullie ze komen bewonderen en knuffelen. Maar tot dan..... zijn ze nog lekker van mij!

 

 

Zondag, 8 mei 2016.

 

Vandaag is het feest in "Huize Mulders". Eric en Guus zijn allebei jarig vandaag. Weken geleden heb ik de opdracht gegeven om het cadeau van Eric te maken. Het was lastig om het voor Eric verborgen te houden. En daarnaast vond ik het zelf ook reuze moeilijk om het geheim te houden, want het was super mooi geworden!

Het feestje vieren we volgende week, want anders wordt het veel te druk voor Isa en de pasgeboren pups. Zij hebben nog wel even de tijd nodig om aan elkaar te wennen.

 

De pups drinken goed, maar zijn allemaal toch wat afgevallen. Dat is niet echt vreemd hoor, dat is eigenlijk wel normaal. De eerste dag vallen ze altijd wel wat af, want dan moet de melkproductie en de voeding in de melk, nog goed opgang komen. Mocht er morgenochtend een pup zijn die dan nog niet aangekomen is, dan voer ik wat bij met een flesje. Komt goed!

 

 

Maandag, 9 mei 2016.

 

Helaas waren vanmorgen toch niet alle pups aangekomen en heb ik besloten om sommige pups bij te voeden met een flesje. Zelf vind ik dat altijd een reuze geklooi, maar ja, het hoort erbij. Schijnbaar is de voeding in de melk bij Isa nog niet optimaal. Ik kan niet zeggen dat de pups niet drinken, want het lijkt wel of de melkbar continue bezet is. Isa heeft het er maar druk mee.

Inmiddels komt ze wel geregeld nu even de werpkist uit. Onder de biggenlamp is het toch wel erg warm voor haar en vindt ze het heerlijk om af en toe even op de koude tegels te liggen. Daarnaast is haar eetlust ook weer terug en snaait ze alles wat te kan vinden. Geeft niks hoor, we hebben nog genoeg.

Ik slaap nog steeds beneden op een matras in de keuken. Isa drinkt enorm veel, wat er voor zorgt dat ze geregeld naar buiten moet. En dus ook 's nachts. Lekker handig! Ach ja, alles beter dan ieder ochtend de keuken dweilen. Of erger nog ...... er met je schone sokken doorheen sloffen. Want ja, laten we eerlijk zijn. 's Morgens staan alle zintuigen nog niet op scherp in "Huize Mulders".

 

 

Donderdag, 12 mei 2016.

 

Na een paar dagen met flesjes aan de gang te zijn, waren vanmorgen alle pups toch echt flink gegroeid. Ik heb sommige pups zelfs twee keer gewogen voor de zekerheid. Het zal ook niet lang meer duren of we moeten de pups nieuwe bandjes omdoen, want bij sommige gaat het toch wel strak om het nekkie zitten. Gelukkig heb ik flink wat ingeslagen, dus we kunnen nog even vooruit.

 

 

Zondag, 15 mei 2016.

 

Vandaag vroeg uit de veren. Eric en ik gaan naar de Nationale Elevage in Frankrijk. Dit is de Clubmatch van de Franse Club en ik ben uitgenodigd. Voordat we weg kunnen moet natuurlijk wel even de werpkist schoongemaakt worden en de pups gewogen worden. Gelukkig zijn ze allemaal weer flink aangekomenen kunnen we met een gerust hart weg. Sam blijft de hele dag thuis en zal voor Isa en de pups zorgen. Op dit moment hoeven wij gelukkig niet veel te doen voor Isa en pups. Isa zorgt zelf voor de pups en Sam hoeft dus alleen maar te zorgen dat Isa te drinken en te eten heeft en dat ze op tijd naar buiten kan. Straks als de pups wat ouder zijn, zal het wel wat moeilijker worden om weg te gaan. Maar ook dan kunnen we meestal op Sam rekenen.

 

Komend weekend zijn de pups alweer twee weken. Dan gaan bij ons de deuren open en kunnen de nieuwe baasjes voor het eerst kennismaken met de pups. Gaat weer een drukke maar spannende tijd aankomen!

 

 

Maandag, 16 mei 2016.

 

Papa Guus op kraambezoek. Is toch altijd weer super om te zien wat voor een "lobbes" Guus is. Ook hier laat hij weer zien wat voor een pracht karakter hij heeft. Maar ook petje af voor Isa. Samen in de werpkist zonder problemen. Lekker keutelen met de pups.

Mooi dozijn kortharen!

 

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"