Begin februari 2014.

 

Guus is vertrokken voor een paar weken richting Andalusië om daar te trainen voor de veldwedstrijden. Hij is nog geen twee dagen weg, of Gijs belt dat Nora onverwachts loops is geworden. Da's toch mooi balen. Guus zal niet op tijd terug zijn voor de dekking. Dat wordt dus een loopsheid overslaan. Helaas is de loopsheid van Nora erg onregelmatig en was dit wel een mooie kans geweest. Wie weet hoe lang het nu weer duurt.

 

Donderdag, 13 februari 2014.

 

Het blijkt erg slecht weer te zijn in Andalusië en door de vele regen worden enkele wedstrijden afgelast en kan er ook niet meer getraind worden. Guus komt eerder terug. We bellen Gijs direct en spreken af, dat hij zorgt dat Nora vanmiddag bij ons is, zodat Guus haar vanavond bij thuiskomst kan dekken. En ja, welke vent vindt het nou niet fijn, dat zijn meisje vol smart op hem zit te wachten (haha).

 

Inmiddels is Gijs gearriveerd en is het wachten op Eric, die Guus is halen. Zodra Eric en Guus er zijn, gunnen we Guus even een kwartiertje rust, waarna hij toch echt aan de bak mocht. Het is de eerste dekking van Guus, maar schijnbaar heeft de natuur het zo geregeld, dat hij toch echt wel wist wat hij moest doen. Binnen enkele minuten waren Nora en Guus gekoppeld en bleek de dekking dus op het juiste moment te zijn. De koppeling duurde erg lang, wat voor de nodige hilariteit heeft gezorgd, maar uiteindelijk heeft ook daar moeder natuur ingegrepen en kunnen ze beide weer los van elkaar de nacht in.

 

Vrijdag, 14 februari 2014.

 

De tweede dekking verloopt ook probleemloos. Opnieuw een lange dekking, maar nu waren we voorbereid en gebeurde de dekking binnen, hadden we stoelen en een kop koffie paraat. Daar trapte ik dus geen tweede keer in! Gisteren hebben we in de kou, stromende regen en zelfs hagel gestaan. Lekker handig!!

 

Nora zal tijdens haar zwangerschap en na de geboorte bij ons verblijven. Als de pups het nest verlaten hebben, gaat ze weer terug naar Gijs. Helaas zit het voorjaarsseizoen van de veldwedstrijden er niet in voor haar.

 

De pups worden ongeveer half april geboren.

 

Zondag, 9 maart 2014.

 

Dit is altijd de meest saaie periode van de zwangerschap. Er gebeurt niet veel en het lichaam van Nora laat ook nog niet veel zien. Nora logeert geregeld bij ons, maar ik ken haar gedrag natuurlijk niet door en door, zoals bij onze eigen dames. Nora is wel erg aanhankelijk en speelt veel met Storm en dat is eigenlijk een aparte gewaarwording. Volgens Gijs, houdt Nora nl. niet van puppies. Nou, dat is dan duidelijk veranderd, mevrouwtje vindt het heerlijk om met Storm te spelen en daarna samen op één kussen te slapen. Als ze daar tenminste de kans voor krijgen, want meestal doet Isa mee en liggen ze dus met z'n drieën op het kussen. 

Doordat het op het moment zulk mooi weer is, verblijven Nora en Isa ook geregeld in de buitenren. Samen hebben ze een heerlijke kennel, waar ze lekker in het zonnetje kunnen liggen. Nee, beide dames hebben niets te klagen. Had vorig jaar wel anders geweest. Toen lag er een pak sneeuw en vroor het dat het kraakte.

 

Woensdag, 19 maart 2014.

 

Eindelijk is het tijd voor de echo bij Nora. Het blijft altijd een spannend moment en in Nora's geval helemaal. Nora wordt wel steeds aanhankelijker, maar qua lichaam, verandert er niet veel. Nora was toen ze bij ons kwam flink afgetraind, omdat ze eigenlijk de voorjaarswedstrijden in moest. Wat ik eerst heb gedaan is dan ook haar een beetje bijspekken. Helaas gaat dat bij een "top-athleet" niet zo snel en moet eerst de spijsvertering weer normaal worden. Inmiddels is ze een kilo aangekomen en als ik goed kijk zie ik haar tepeltjes groter worden en heeft zij een ronder buikje gekregen. Toch voor de zekerheid een echo en laten we eerlijk zijn, een echo blijft toch altijd een beetje speciaal.

 

Rond 14.00 uur stond de afspraak gepland bij de dierenarts. Al snel waren we aan de beurt en werd Nora's buik een stukje kaal geschoren. Voor de echo werd ruim de tijd genomen, omdat een stagair ervaring moest opdoen. Helemaal niet vervelend natuurlijk, want dan kon ik mooi op m'n gemak mee kijken. De pups waren mooi te zien en je kon duidelijk de kopjes, pootjes, romp enz. zien. Bij alle pups is gecontroleerd of de hartjes klopten en bij sommige kon je zelfs de aanleg van de blaas al zien. De pups zijn nu ongeveer 4 centimer groot.

Het gaat geen groot nestje worden voor Nora. Met zekerheid zijn er drie pups gezien, maar er kunnen er stiekem nog wat meer verstopt liggen. Ach ja, we zullen wel zien. Moeder natuur regelt dat gelukkig allemaal zelf.

Dinsdag, 25 maart 2014.

 

Eindelijk begint Nora nu een beetje dikker te worden. Veel nog niet, maar dat er wat aan de hand is, begint nu wel te tonen. Een kamer- olifantje zal ze niet worden, maar ook weinig pups zorgen straks voor een dik buikje. Nora is nu zoveel mogelijk in huis, maar als ze de kans heeft, ontsnapt ze rap naar buiten. Buiten in de ren, lekker in het zonnetje heeft ze het veel beter naar haar zin. Gaat goed komen. Straks als haar buikje haar een beetje in de weg gaat zitten, ligt ze maar wat graag op een dik kussen. Al heeft ze voor nu de bureau- stoel van Eric uitgekozen.

Haar eetlust begint enorm te worden en vanaf gisteren krijgt ze dan ook drie maaltijden voorgeschoteld. Echt erg vindt ze het niet en als ze de kans zou krijgen, zou ze zelf de koelkast openmaken.

Maandag, 31 maart 2014.

 

Nora begint nu langzaam aan een rond buikje te krijgen. Echt dik is ze nog lang niet, maar dat verwacht ik ook niet. De echo heeft een klein nest aangegeven, dus het moet wel heel gek gaan, wil ze tonnetje rond worden. Aankomende donderdag is ze 7 weken zwanger en dan begint het aftellen. Van de week gaan we de werpkist ophalen en kunnen we beginnen aan de complete verbouwing van de keuken.

Nora vindt het nog steeds heerlijk om buiten in het zonnetje te liggen en vermaakt zich prima met onze andere honden. Vooral Storm is haar maatje.

Het gewicht van Nora is inmiddels met twee kilo omhoog gegaan en haar buikomvang met 2 cm. Gaat goed komen!!

 

 

Vrijdag, 4 april 2014.

 

Het gaat nu ineens erg snel. De mooie slanke buiklijn van Nora is verdwenen en haar buik wordt voor "haar" doen al flink wat dikker. Inmiddels binnen een week alweer 2 cm. erbij in omvang! Haar gedrag is nog steeds niets veranderd. Ze gaat nog graag mee en speelt veel met Storm. Wel eet ze de oren van je kop. We hebben haar baasje dan ook gemeld, dat het kostgeld omhoog gaat de komende weken.

Gisterenavond heb ik voor het eerst de pups voelen bewegen. Doordat ze niet zoveel pups draagt, kon ik een pup mooi helemaal voelen. Duidelijk voelde ik he kopje, de romp en de pootjes. Op een gegeven moment kon ik gewoon een pootje vast pakken. Nora vindt het allemaal prima en ze laat alles toe. Ik ben blij dat ze al vanaf de dekking bij ons in huis is. Op deze manier kan ze goed aan me wennen en raakt ze vertrouwd. Is ook wel nodig, want we zullen straks samen de bevalling moeten doen en dan is het vertrouwen in de baas belangrijk. Gijs zou zeggen, die van Mulders is nooit te vertrouwen, die haalt altijd rottigheid uit, maar zelf zeg ik: "Dat valt best mee :)".

Nog twee weekjes te gaan voor Nora. We hebben gisteren de werpkist en de weegschaal opgehaald. Van het weekend zullen we de werpkist eens in elkaar gaaan prutsen. Of dat lukt weten we nog niet, maar gelukkig kunnen we altijd terugvallen op onze klusjes man in Goirle!

 

Zondag, 6 april 2014.

 

Nou, de werpkist staat hoor! Het prutsen viel reuze mee. Eigenlijk was het een fluitje van een cent. Ik had er een ochtend voor ingeplant, maar binnen 10 minuten stond hij. Het verplaatsen van de keukenkast nam veel meer tijd in beslag. Eerst alle glazen vazen eraf en toen nog heel het servies eruit. En dat alles om de kast aan de andere kant van de klapdeuren te krijgen. Uiteindelijk afgelegde afstand...... 25 cm.

Voordat ik een lekker dik kleed in de werpkist had gelegd, lagen Nora en Isa al in de bak. Dat gaat straks dus geen probleem worden. Beide dames vinden het wel prima zo. Zodra de pups bij Nora geboren zijn, zal er nog een werpkist in de keuken komen, want ook voor Isa komt er uiteraard een eigen werpkist. Probleempje is wel even, dat die dus nog gemaakt moet worden. Neemt niet weg, dat we nu een goed voorbeeld hebben staan en dat de bouwmarkt in de buurt zit. Gaat goed komen!

 

Woensdag, 9 april 2014.

 

Nora en Isa genieten van het mooie weer. Ze liggen graag in het zonnetje en als ze de kans krijgen liggen ze op de tuinbank in de achtertuin. Nora begint nu eindelijk wat aan te komen en ook haar buikje begint in omvang toe te nemen. Inmiddels is zij nu 4 kilo aangekomen en is haar buikomvang met 10 cm. toegenomen. Extreem is het allemaal natuurlijk niet, maar dat kan ook niet, want ze draagt geen groot nest. Haar eetlust is wel "mega". We moeten alles voor haar weg leggen. Als ze de kans zou krijgen, zou ze alles van het aanrecht en de tafel afstelen.

 

Maandag, 14 april 2014.

 

We gaan de laaste week in voor Nora.

Doordat het bij ons op het bedrijf zo druk is en we de afgelopen tijd veel weg geweest zijn, zijn de 9 weken voorbij gevlogen. Eind deze week verwachten we de pups van Nora. Het kan zijn dat de pups wat later komen doordat het een klein nest is. Neemt niet weg, dat moeder natuur dat lekker allemaal zelf regelt en wij gewoon moeten afwachten, wat er gaat gebeuren.

Inmiddels ben ik begonnen met het drie maal daags opnemen van de temperatuur van Nora. Zodra deze 1 graad zakt, kunnen we rekening gaan houden met actie. Altijd spannend!

Op dit moment is er nog niet veel aan de hand. de pups bewegen nog goed en Nora speelt nog veel met Storm. Daarnaast eet ze nog graag en véééél. Haar voeding is aangepast naar drie keer per dag en ik moet zeggen, dat als ik het naar vier keer zou opvoeren, ze het ook gewoon zou opeten. 't Is net een kliko.

Oh ja, weet je wat ze ook lekker vindt......... yoghurt met perziken......

Dinsdag, 15 april 2014.

 

Vandaag een drukke dag. De bestellingen blijven maar over de fax en mail rollen en Eric en ik krijgen het maar net op tijd allemaal klaar. Nora en Isa liggen samen met Storm heerlijk in het zonnetje voor het grote raam. Die drie hebben niet veel te lijden vandaag. Rond drie uur, besluit ik te stoppen op de kwekerij om wat huishoudelijke klusjes te doen. Ik heb eerst boodschappen gedaan en daarna heb ik met de stofzuiger de bovenverdieping door gecrossed. Daarna rap eten koken, want Eric heeft vanavond weer een vergadering en dat komt mooi uit, want dan ik nog even beneden opruimen, stofzuigen en dweilen. Oh ja, er staat ook nog een mega strijk te wachten. Hoppa, die werken we vanavond ook nog even weg. Bespeur ik hier iets van "nesteldrang".........

 

Als Eric na de vergadering weer thuis komt, verbaast hij zich erover dat ik nog niet op bed lig. Tenslotte heb ik morgen een wedstrijd en dat wordt dus weer vroeg op.  Met andere woorden...... ik wordt om 23.15 uur naar bed geschopt met de mededeling rap te gaan slapen, want morgen wordt er een kwalificatie verwacht........

 

Braaf vertrek ik naar boven, maar zodra ik onder m'n dekbed kruip, hoor ik Eric hard in de keuken m'n naam roepen. Lieve mensen, m'n nestel drang was dus geen grapje, de bevalling is begonnen! (lees verder: Elanora vanaf de bevalling).

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"