Isa gaat met pensioen.

 

Inmiddels is Isa bijna 9 jaar en hebben we gemerkt dat het afgelopen jachtseizoen best zwaar voor haar was. Door haar enorme jachtinstict en will to please kent ze geen grenzen en hebben we haar het afgelopen jachtseizoen gewoon tegen zichzelf moeten beschermen om blessures te voorkomen. Het besef dat dit haar laatste jachtseizoen geweest is, voelt raar. 

Sinds deze winter verblijft ze bij ons in huis en niet meer in de kennel. Dames op deze leeftijd behoren heerlijk te luieren op een dik kussen voor de openhaard is onze mening.  

 

Toch merkten we dat ze zich een soort verveelde en meer aandacht wilde dan ze nu van ons kreeg. Als we met de andere honden gingen trainen was ze hoogst verontwaardigd dat ze niet mee mocht en was zeer teleurgesteld als er voor haar maar een gewone wandeling op het menu stond.

 

 

Het was dan ook super om benaderd te worden door iemand die een oudere hond zocht voor gezelschap. Deze dame had altijd jachthonden gehad en zocht een wel opgevoede hond, waar ze heerlijk samen mee kon wandelen en haar dagen mee door kon brengen.

 

Uiteraard geven we niet zomaar onze honden weg en zijn we eerst kennis wezen maken. Samen met Isa zijn we richting België vertrokken en hebben daar Leonie leren kennen. Leonie is een zeer vriendelijke dame op leeftijd die nog heerlijk op zichzelf woont en een grote afgezette tuin heeft. We zien direct haar enthousiasme en liefde voor Isa. Wat een mooi gezicht. We besluiten dan ook Isa aan Leonie te geven en haar, haar welverdiende pensioen, samen met haar door te laten brengen. We spreken af dat indien er zich iets voordoet, Isa ten alle tijde terug kan naar ons en dat we contact houden.

 

Inmiddels is Isa nu een paar maanden bij Leonie en doet ze het prima. Ze vermaakt zich overdag in de grote omheinde tuin en 's avonds geniet ze heerlijk aan de voeten van Leonie van haar kluiven. Een mooier pensioen kan ik me niet voorstellen voor een jachthond.

 

Dank je wel Leonie, wij wensen je veel geluk samen met Isa!

 

 

 

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"