Ace wint de Maas en Peel Beker

 

Wat de wedstrijd in Beegden betreft kan ik kort zijn. Het was een prachtige wedstrijd. De weergoden waren ons goed gezind, behoudens een snijdende noord-oosten wind, en de keurmeesters waren over het algemeen heel enthousiast over de kwaliteit van de honden. 

Deze jeugd wedstrijd waar alle categorieën continentaal staande honden aan mee kunnen doen geeft een ooi beeld van wat de jeugd in petto heeft voor de toekomst.

Vooral de winnende Korthaar Ace van Eric Mulders, de Engelse setter Sharptails Antje van Bernadette van Drie en de Breton Ubric van het Axelse van Jan van Cadzand waren een lust voor het oog om  te zien volgens de keurmeesters.

Er waren 4 groepen en bij alle groepen was er voldoende patrijs om de honden te kunnen laten scoren. Al met al mede dankzij de veldheren die altijd zorgen voor een prachtige patrijzenstand in hun veld was het weer een heerlijke wedstrijd.

 

Dit zijn de uitslagen:

 

Groep 1 werd gekeurd door Walter Klijssen:

1ZG - Orion dy Clos de rêve d'Or (DSK) - eig./vj. Jan van Cadzand

 

Groep 2 werd gekeurd dor Ad Baijens:

1ZG -Ubric van het Axelse (EB) - eig./vj. Jan van Cadzand

 

Groep 3 werd gekeurd door Sjaak Bolle:

1U - Ace Chasse au bon Vent (DSK) - eig. G. Mulders-Ververs/vj. Eric Mulders

2U - Sharptails Antje (ES) - eig./vj. Bernadette van Drie

 

Groep 4 werd gekeurd door Willem ten Brinke:

1ZG - Enrico Karel of Coopers Border (GK) - eig./vj. Erik de Haan

 

Aa het einde van de dag werd met 5 honden een barrage gelopen, die de keurmeesters hiervoor hadden uitgekozen op basis van de resultaten. De barrage werd gewonnen door Ace Chasse au bon Vent, van Eric Mulders en werd daarmee winnaar van de dag en de Maas en Peel Beker.

 

(Tekst website EBCN)

 

Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"