Veldwedstrijden najaar 2014.

 

Dit najaar was het een druk veldwerk seizoen. Eric wilde graag met Guus naar de WK in Italië en McKenzie start voor het eerst in de Novice en de Openklasse. Daarnaast hebben we natuurlijk ook Elanora nog, die voorgejaagd wordt door Gijs. Drie kortharen met mooie vooruitzichten.

 

We starten ons veldwerk seizoen met een paar trainingsdagen in Frankrijk. Guus, Mac en Nora laten zich van hun goede kanten zien, maar we zien ook dat de overstap van jeugd naar de openklasse voor Mac nog wel groot is. Het parcours is er, maar de steadyness is nog te wisselend. Ach ja, ze is net twee jaar en we hebben nog tijd zat met haar. Het apport zit er in ieder geval al wel goed in, dus daar hoeven we in ieder geval geen druk meer op te leggen.  Komt goed!

 

Als wij weer richting Nederland gaan, blijft Gijs nog een paar dagen in Frankrijk, om samen met Nora wat wedstrijden te lopen. Al snel blijkt, dat de trainingsdagen niet voor niets zijn geweest en levert het Nora 2 kwalificaties op. In Audinghen behaald zij een 4e Zeer Goed en een 1eUitmuntend.

Een prachtige start van het seizoen.

 

Vrijdag, 5 september 2014.

 

Vandaag de eerste wedstrijd voor McKenzie in de Openklasse. Eric jaagt haar vandaag voor, want ik mag moeder spelen en Max ophalen van kamp.

 

Aan het einde van de dag, belt Eric heel nonchalant op en vertelt dat hij denkt dat hij wat heeft gehaald met Mac, want ze heeft moeten apporteren. Ik krijg een wat vreemd verhaal te horen, maar ja, als ze heeft geapporteerd dan is het goed toch?

 

Het blijkt dat Mac een tweede beurt had gekregen, maar nog steeds geen wild had gehad. De keurmeester vroeg Eric in de buurt te blijven en mochten ze nog wild zien, dan mocht ze nog een keer. Bij het uit het veld lopen, gooide Mac zich ineens om aan de riem en riep Eric naar de keurmeester. De keurmeester draaide zich om, Eric liet de riem vallen, deed een stap, fazant ging op, Eric schoot, Mac steady, Eric lijnt haar weer aan en ………. krijgt op z’n lazer van de keurmeester. Toch ziet de keurmeester de humor er wel van in en Mac mag in het zelfde stuk nog een keer los. Opnieuw komt ze tot staan en Eric denkt eigenlijk dat het op de warme plek is. Als ze toch niet van haar plek af te fluiten is, gaat Eric toch maar eens kijken en blijkt er toch nog een fazant te zitten. Helaas is ze hier niet helemaal steady op en eindigt ze met een C.Q.N. Geweldig!! Eerste Openklasse wedstrijd en dan beloond worden met een C.Q.N. Super!Zaterdag, 13 september 2014.


Gijs loopt met Nora in Nieuwvliet en al snel komt het nieuws, dat ze een kwalificatie heeft. Haar eerste kwalificatie in Nederland dit seizoen. Een 1e Zeer Goed.


Ook ik mag aan de bak, maar dan met Mac in Zuidzande in de Novice. En ook ik mag vandaag met een 1e Zeer Goed naar huis. Wat een top dag zeg!

 

 

 

 


 

Vrijdag, 26 september 2014.

 

Zaten we vorige week nog in Zeeland, zijn we nu richting het noorden vertrokken. Vandaag een wedstrijd in Gasselte(Groningen) voor Guus en Elanora. Opnieuw succes voor beide honden. Elanora een 2eUitmuntend en Guus een Goed.

 

Zaterdag, 4 oktober 2014.

 

En nu we toch heel Nederland aan het door crossen zijn, vandaag maar even naar Ferwert (Friesland). Guus en Mac mogen beide aantreden voor de polonaise. En ook dit keer weer met succes. Guus behaald een 1eZeer Goed en opnieuw voor Mac een C.Q.N. Ik ben zo trots op dat kleine dametje hè! Net twee jaar en dan al zulke resultaten.

 

Maandag, 6 oktober 2014.

 

Opnieuw een ritje richting het noorden met succes. Guus behaald vandaag in Nieuwe Pekela een 1e Goed.

 

Dinsdag, 7 oktober 2014.

 

Vandaag de laatste en misschien wel belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Elanora heeft zich al geplaatst voor de WK, maar Guus kan nog wel een kwalificatie gebruiken en dit is de laatste mogelijkheid. Vanavond wordt de selectie bekend gemaakt.

Het is vandaag een koppelwedstrijd en het deelnemers veld is niet mis. Guus heeft bij de loting een goede Breton als koppelgenoot gekregen en hij kan het nog wel eens moeilijk gaan krijgen. Beide honden krijgen een mooi veld aangeboden en tot onze verbazing, komt Guus voor de eerste minuut al tot een punt. Daarna krijgt Eric hem wat moeilijk weer terug in zijn quête, maar als hij dan eindelijk weer vooruit steekt, loopt hij helaas zo op een fazant. Gelukkig is het een CAC wedstrijd en mag hij door. Na drie slagen, komt Guus weer tot staan en schiet Eric tijdens het naar Guus lopen met zijn voet van een suikerbiet af. Eric valt, krabbelt weer overeind en ziet toch bij Guus te komen die netjes blijft staan. Opnieuw schiet hij, lijnt Guus aan en gaat terug naar de keurmeester. Al snel blijkt dat het niet goed is met de hamstring is van Eric en hij niet meer kan lopen. Er word overlegd en ik mag de loop van Guus straks uitlopen als alle honden geweest zijn.

Echt gelukkig ben ik hier niet mee en hoop eigenlijk dat het wel mee valt en Eric straks zelf toch nog kan lopen. Helaas blijkt dat niet het geval en ben ik toch echt de kanarie. Er staat veel op het spel. Eric heeft al twee punten op zak en als ik het nu verpruts, is zijn ticket naar Italië ook verkeken. Poeh…. los dat maar weer eens op. Gelukkig krijg is Jeanet als koppelgenoot. We kunnen het samen altijd goed vinden en eigenlijk is het best stoer, 2 vrouwen in de koppel. Als we Guus en Teun loslaten, hopen we samen dat het voor beide goed afloopt. Ik zorg dat Guus bij de rietkragen vandaan blijft; hij heeft tenslotte al wild genoeg gehad en zo kan Teun, mocht daar wild zitten er een punt opmaken. Na 7 minuten werd er getoeterd en zat onze beurt erop. Guus is nog overeind, maar helaas voor Teun geen wild, dus ook geen kwalificatie.

Toch ben ik er nog niet. Guus moet nog apporteren. In de stromende regen en de donder op de achtergrond, zorgen voor een onrustige setting. Gelukkig na wat aandringen raapt hij de eend en is de kwalificatie binnen.

Vandaag is het echt teamwork geweest en we hebben het af kunnen sluiten met een mooie 1e Zeer Goed!Maar ja, dan zijn we er natuurlijk nog niet. Gaan we nu wel of gaan we nu niet naar Italië????

Het beslissende telefoontje volgde ’s avonds in de auto op weg naar huis. OH YEAH, Elanora, Guus en McKenzie (als reserve) gaan naar Italië!!!

Volgende week rond deze tijd zitten we opnieuw in de auto, maar dan richting het zuiden!!!!


Jachthondenkennel "Chasse au bon Vent"